.

.

3.12.2021

Joulukukkamietteitä
Joulukukkaintoni se vain kasvaa ja kasvaa! Joskus ammoin, kun aloin ostaa omaan kotiini joulukukkia, se ehdoton oli tietysti hyacintti. Punainen, sininen, valkoinen ja tottakai tuoksun kanssa! Sitten aloin ostaa siihen rinnalle myös punaisia ja jossain vaiheessa myös valkoisia joulutähtiä. Tällä vuosikymmenellä tykästyin amarylliksiin, mutta koska niitä on vaikea saada kukkimaan uudelleen, into niiden suhteen on vähän laantunut.

Uusimpina ihastuksian ovat joulukaktus, jouluruusu, syklaami, atsalea... ja eilen kaupassa törmäsin hassuun viherkasviin, joka siinä jouluisten kukkien seassa myi itsensä minulle. Kysyin myyjältä mikä kasvi on kyseessä. Keskustelu meni näin:

"Kuule, mikähän kasvi tämä oikein on, kun tässä ei ole nimeä..."
"Jaa-a! En kyllä yhtään tiedä! Mutta katsotaanpas koneelta... se on kuule Ruusu-Kepa-Unikko!!" (Vähän hämmästyneeltä myyjä vaikutti itsekin, 'unikko'...?)
"No onpas siinä erikoinen nimi!!" (Aika tyrmistyneeltä kuulostin varmaan!)

Kotimatkalla vielä ihmettelin mielessäni asiaa, kun ei se kasvi minusta yhtään unikoiden sukuun kuuluvalta vaikuta. Päätin kotona katsoa latinankielistä nimilappua ja googlettaa. Selvisihän se! Kasvi on: Ruusuke-Paunikko!!
 

2 kommenttia:

Joululainen kirjoitti...

Nauran täällä itsekseni ääneen! 😂

Thilda kirjoitti...

Joululainen; 😂