.

.

27.12.2021

Välipäivien eloa



Eilen illalla iski se niin kovin tuttu tunne; tässäkö se nyt oli? Nytkö se jo on ohi? Yleensä se tunne iskee jo aatto-iltana. Meillä jouluinen koti jatkuu vielä viikkoja, sillä en ikinä ole tunnustanut mitään loppiaista. Kuusikin alkaa tehdä kerkkää ja elellä sisäelämää, kunhan sille antaa aikaa.

Vaikka varsinainen joulu on jo takana tältä vuodelta, jouluisuus leijuu tässä vielä. Mutta yhtä asiaa ihmettelen; miten en opi ikinä tekemään jouluruokia sopivasti? Olen yrittänyt kirjoittaa itselleni huomioita seuraavaa vuotta varten ennenkin, mutta niistä on ollut kovin laihasti apua.

Tämän vuoden "huomiota" voisi kuulua näin:
1) Älä tee rosollia, koska sitä ei kukaan syö! Tee sen sijaan uunirosollia, joka on ihanaa.
2) Älä turhaan leivo monia kakkuja, pipareita, torttuja, sillä nekin jäävät lautasille. Pieni määrä pipareita riittää ja joku suolainen torttu, koska sille on menekkiä!
3) Osta sitä savulohta paljon pienempi määrä. Se ei oikein maistu enää neljäntenä päivänä...
4) Erilaisia kylmäsavu- ja graavilohia ei oikeastaan voi olla liikaa.
5) Katso, että kinkussa on nahka! Ja paista se YLIkypsäksi.
6) Niin ihanaa kuin hirvenliha onkin, niin mieti onko joulupöydässä jo muutenkin ruokaa tarpeeksi.
7) Salaateista MUST on sienisalaatti ja perunasalaatti, molemmat itse tehtynä.
8) Laatikoista MUST on lanttulaatikko ja imelletty perunalaatikko. Viisi erilaista laatikkoa hipoo mielipuolisuutta! Jos joku muu on pakko tehdä, niin tee porkkanalaatikko.
9) Patee kannattaa ostaa, mutta yksi riittää aivan hyvin.
10) Julmustia tarvitaan vähintään muutama pullo.






 

3 kommenttia:

Rehoboth Organic kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Tuttu tunne! Joulun pyhät menivät taas niin nopeasti ohi! Meillä viedään joulua loppiaiseen. Silloin alkaa arki ja silloin pakkaan joulukoristeet laatikoihin. Joulutekstiilit (punaiset pellavaverhot, tyynyt) pidän vielä pitkälle kevääseen :D Katseet käännetään kohti kevät talvea ja riemuitaan valoisan ajan pitenemisestä. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinulle!

Thilda kirjoitti...

Tarja; Kiitos! Samoin sinulle! Tänä aamuna ensimmäisen kerran ajattelin, että onpas ihanaa, kun pimeimmästä ajasta on jo viikko! :D Tammikuun hyvät puolet hiljalleen enenevä valoisuus ja talven kauneus.