.

.

22.4.2022

Kudontakokeiluja



Teinpä kouluaikana kudontakokeiluja monenlaisista materiaaleista. Kerran saimme tehtäväksi haalia mitä tahansa materiaalia kudontakokeiluun ja siitä syntyi tämä. Kaksi asiaa tekisin  nyt toisin; ensinnäkin kuminauhat jättäisin kokonaan pois, koska niiden vanhetessa, kovettuessa ja murentuessa, jouduin katkaisemaan työn ja poistamaan kuminauhaosuuden kokonaan. Tuo työ on nyt noin 18 vuotta vanha ja kuminauhat vanhenivat kymmenessä vuodessa pilalle. Sehän pätee kumiin muutenkin, materiaali vanhenee ajan kuluessa hajalle, eikä sitä prosessia voi mitenkään pysäyttää.

Toinen kohta joka häiritsee, on tuo kanelitanko-osio. Pitäisin loimen löysällä sitä kutoessa, enkä ”oikeaoppisesti” kireällä, koska valmiissa työssä tuon muotoinen kova materiaali on nyt liian löysästi kiinni ja jouduin jopa lisäämään muutaman tipan liimaa siihen, jotta kanelitangot eivät tippuisi löysien loimien välistä pois!











Kokeilussa on ylhäältä katsoen erilaisia muoveja; muovinarua, kahvipakettia, pakkauspehmustemuoveja, kuplamuovia, videonauhaa (sitä ei kyllä saisi käsitellä paljain käsin, mutta sitä en tiennyt silloin!), kuminauhaa, metallilankaa, oksia, nahkaa, kanelitankoja, vanhoja kirjan sivuja ja lopuksi hevosen jouhia. Siitä tuli ruma ja melko kammottava kaikin puolin, mutta toisaalta hainkin sillä rajoja. Eniten itse pidän tuosta vanhasta kirjan sivusta ja hevosen jouhista. Löysin ne muuten joskus 90-luvulla Tampereen tallipihan (joka oli silloin autiona) talleista, jotka sittemmin paloivat. Että mahtaisiko olla jonkun vanhan vossikkahevosen jouhia?

 

Ei kommentteja: