.

.

7.5.2022

Sananen Jussigaalasta



Jussigaala, se Suomen Oscarjuhla, joka pitää aina katsoa. Nyt teemana gaalaporukalle oli kierrätyspuku. Moni kertoikin mikä oman puvun tarina oli, mutta jos aiheena on ”kierrätys”, niin pitääkö sen olla myös susiruma? Kyllä kierrätyksen pitäis olla jo selviö ihan joka alueella, mutta miksi siitä pitää tehdä jotain hassua ja erikoista? Tehdä niinku poikkeushössötys? Että meillä on nyt tänä vuonna tämmönen teema (jonka voi unohtaa huomenna).




Toinen asia, josta en tykkää, on päätös jättää nais- ja miesroolipalkintojen jako jatkossa pois kokonaan. En yksinkertaisesti ymmärrä miks?! En ole varma, onko tällä jotain tekemistä yleisen sukupuolikeskustelun kanssa. Tai siis toki varmaan on. Mutta en ymmärrä miten esim ”naispääosa”-palkinto on pois joltain muulta? En tosiaan ole sillä kannalla, että maailmaa muutetaan poistamalla vanhoja asioita. Minusta maailmaa voisi muuttaa paremmin, tuomalla vanhan joukkoon uusia aineksia! Ja ihan joka asiassa se tuskin lienee tarpeellistakaan. Vai minkähänlainen olisi vaikka tangomarkkinat ilman kuningasta ja kuningatarta? 

Jäi vähän sellanen lattea fiilis. Odotin upeita elokuvia ja odotin konkareitten voittoja paljon enemmän. Suoraan sanottuna en muista ikinä nähneeni noin huonoa Jussigaalaa! Ja jäin miettimään - viime vuosista viisastuneena - että jospa seuraavat 10 vuotta pääosajussin nappaakin aina mies? Mitäpä luulette, kuinka naisväen suu mutristuisi siinä tapauksessa? Me naisethan sen osaamme! ”Meitä riistetään! Ei mies saa aina voittaa! Kyllä pitää naiskiintiö saada tämmöseen epäkohtaan.” Välillä mietin, että millä Suomenmuotoisella hiekkalaatikon reunalla tässä istun oikein?

 

2 kommenttia:

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Minäkin katson aina Jussi-gaalan. Kierrätys-teema on hyvä. Mielestäni olisi jatkossakin voitu jakaa miehille ja naisille omat Jussit.

Thilda kirjoitti...

Tarja; Jollain lailla se vaan aina kuuluu katsoa! 😊 Kierrätys on hyvä, mutta pelkäänpä, että oli vain erikoisuus tällä kertaa. Ja väittäisin, että olen hiukan normaalia enemmän nähnyt vintageasuja, eli siltäkin pohjalta sanon, että oli kyllä hyvin kauheeta valittu päälle tähän gaalaan. Harmi! Jees, en oikein osaa hahmottaa millaisia Jusseja vaikka 10 vuoden kuluttua jaetaan… niin kiivaassa tahdissa on yhteiskunnan muutos nyt.