.

.

13.9.2016

Kokkausprojekti osa 46; Chimichurrikastike
Keittokirja nro 11
Polttaa polttaa! Kokeile jos uskallat, sivu 56;
(alkup ja käännös painettu 2015)

Chimichurrikastike


Määrä: noin 1,75 dl, Valmistelu: 5 min plus marinointi, Kypsennys: ei tarvita

30 g tuoreita korianterinlehtiä
30 g tuoreita silopersiljanlehtiä
4 valkosipulinkynttä karkeasti pilkottuina
1-2 vihreää linnunsilmächiliä hienoksi silputtuna
1 tl chilihiutaleita
1 tl kuivattua Meksikolaista oreganoa tai 1 tl timjamia (haluttaessa)
1,25 dl auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä
4 rkl punaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria


1. Pane korianteri, persilja, valkosipuli, chilit, chilihiutaleet, oregano (haluttaessa) sekä maun mukaan suolaa ja pippuria monitoimikoneeseen ja pilko pieneksi. Kaavi tarvittaessa kulhon reunoja. Älä soseuta.

2. Valuta öljy hitaasti kulhoon moottorin käydessä. Lisää etikka ja tarvittaessa suolaa ja pippuria.

3. Kastikkeen voi käyttää heti, mutta se maistuu paremmalta, jos sitä pidetään ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa ainakin 3 tuntia, jotta maut tekeytyvät. Kastike säilyy jääkaapissa jopa 3 päivää, jos pinta peitetään öljyllä, joskis voimakas vihreä väri haalistuu. Kaada öljy pois ennen tarjoilua.


Yksi huomio ainesosaluetteloon; vaihdoin linnunsilmächilin 1 tl:een Fatalii-tahnaa. Kastike on hyvin maukas, mutta ei kuitenkaan tulinen. Maussa on vähän etikkaisuutta. Kastikkeen teko on nopeaa ja helppoa. Tosin öljyn kaataminen pinnalta pois (kohdan 3 loppu) voi olla haastavaa.

Kuten joku tarkkasilmäinen ehkä huomasikin, tämä oli seitsemäs resepti tästä kirjasta, vaikka tarkoitus olisi pysytellä 3-6 reseptin määrissä. Joissakin kirjoissa teen poikkeuksen ja tämä oli yksi niistä. Kirjan reseptit olivat vain niin herkullisen tuntuisia heti niihin vilkaistessa, etten kyennyt rajaamaan määrää vain kuuteen! :)Ei kommentteja: