.

.

27.9.2016

Kokkausprojekti osa 60; Punasipulimarmeladi




Keittokirja nro 14




Åsa Swanberg, Malou Holm
Säilö kesän maut, sivu 41;
(Ruotsink.alkup. 2011, Suomennettu 2012)

Punasipulimarmeladi


4 isoa punasipulia 
½ dl rypsiöljyä
1 dl punaviinietikkaa
1 dl muscovadosokeria
2 laakerinlehteä



Kuori sipulit ja viipaloi ohueksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia hitaasti 10 minuuttia. Sipuli ei saa ruskistua. Sekoita joukkoon viinietikka, sokeri ja laakerinlehti ja säädä liesi kuumemmalle. Anna porista 4-5 minuuttia kunnes seos on sakeaa. Siirrä kuumiin, steriloituihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.


Punasipulini olivat keskikokoisia, eivät kauhean suuria. Ehkä tästä johtuen punasipulia oli suhteessa liian vähän, jolloin keitos ei saostunut tarpeeksi tässä ajassa. Maku välittömästi purkittamisen jälkeen etikkainen, eikä puolentoista viikon kuluttua maussa ollut tapahtunut muutosta. Tämä ei siis muuttunut marmeladiksi, vaan lähinnä näyttää siltä että punaispulisuikaleita on purkitettu etikkaan. Jossain meni vikaan... Ehkä keittoaikaa pitää pidentää kunnolla, eikä katsoa minuutteja.





Ei kommentteja: