Keittokirja nro 14
Åsa Swanberg, Malou Holm
Säilö kesän maut, sivu 48;
(Ruotsink.alkup. 2011, Suomennettu 2012)
Säilö kesän maut, sivu 48;
(Ruotsink.alkup. 2011, Suomennettu 2012)
Valkosuklainen vadelmamarmeladi
500 g vadelmia
9 dl sokeria
100 g valkosuklaata
Sekoita vadelmat ja sokeri kattilassa ja anna poreilla n. 15 minuuttia. Kuori vaahto tarvittaessa. Pilko sillä välin suklaa. Ota kattila pois liedeltä, lisää suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut.. Anna marmeladin jäähtyä hieman ja kaada sitten kuumiin, steriloituihin pikkupurkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.
Valmista hilloa noin 5 dl. Esimerkiksi jäätelön kanssa todella hyvää hilloa! Hyvin makeaa, mutta valkosuklaa maistuu selvästi ja tekee siitä hienostuneen. Sokeria voisi ehkä hiukan vähentää toisella kerralla; mahdollisesti 7-8 dl riittäisi. Ja mietin myös, että mahtaisiko tämä toimia maitosuklaalla yhtä hyvin?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti