Kirja nro 13
toim. Ulla Karlström, Cecilia Lundin
Vastapoimittua, sivu 88;
(Ruotsink.alkup. 2014, Suomennettu 2016)
Vastapoimittua, sivu 88;
(Ruotsink.alkup. 2014, Suomennettu 2016)
Mustikkalimonadi
15 minuuttia
Noin 2 litraan:
1 dl + 1 dl mustikoita (noin 50 g + 50 g)
1 suuri sitruuna
5 dl sokeria (noin 450 g)
12 dl vettä
4 dl puristettua sitruunamehua
(noin 6 sitruunasta)
Tee näin:
1. Huuhdo sitruuna huolellisesti haaleassa vedessä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja lisää sinne myös 1 dl mustikoita ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri alkaa sulaa.
2. Lisää vesi ja sitruunamehu ja sekoita, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Siivilöi kannuun ja lisää 1 dl mustikoita. Tarjoile limonadi kylmänä.
Tämän helpon limonadin maku on hyvin raikas ja sitruunainen, mutta myös mustikkainen. Mielestäni sokeri maistuu kuitenkin vähän liikaa, joten vähentäisin sitä reseptistä ainakin 1 dl verran.
5 dl sokeria (noin 450 g)
12 dl vettä
4 dl puristettua sitruunamehua
(noin 6 sitruunasta)
Tee näin:
1. Huuhdo sitruuna huolellisesti haaleassa vedessä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja lisää sinne myös 1 dl mustikoita ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri alkaa sulaa.
2. Lisää vesi ja sitruunamehu ja sekoita, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Siivilöi kannuun ja lisää 1 dl mustikoita. Tarjoile limonadi kylmänä.
Tämän helpon limonadin maku on hyvin raikas ja sitruunainen, mutta myös mustikkainen. Mielestäni sokeri maistuu kuitenkin vähän liikaa, joten vähentäisin sitä reseptistä ainakin 1 dl verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti