Keittokirja nro 12
Katja Jaakonen, Tiina Hälvä
Hyvän elämän ruokaa, sivu 56;
(2. uusittu painos, Porvoo 2016)
Hyvän elämän ruokaa, sivu 56;
(2. uusittu painos, Porvoo 2016)
Sitruunapesto
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1/4 tl suolaa
½ sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
½ dl puristettua sitruunamehua
50 g parmesaaniraastetta
1 dl pinjansiemeniä
Laita ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Käytä tarvittava määrä ja säilytä loput tiiviissä purkissa jääkaapissa.
Tästä reseptistä tulee valmista pestoa noin 1,25 dl. Resepti on helppo ja nopea toteuttaa. Maku on kirpeän sitruunainen ja oikein maukas. Tämä innostaa tekemään pestoja itse! Minä tykkään käyttää nykyään pestoa salaatin kanssa; ensin lorautan salaatin päälle oliiviöljyä ja sitten lusikallisen tai pari pestoa ja sekoitan hyvin. Loistava korvike salaatinkastikkeille!
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1/4 tl suolaa
½ sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
½ dl puristettua sitruunamehua
50 g parmesaaniraastetta
1 dl pinjansiemeniä
Laita ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Käytä tarvittava määrä ja säilytä loput tiiviissä purkissa jääkaapissa.
Tästä reseptistä tulee valmista pestoa noin 1,25 dl. Resepti on helppo ja nopea toteuttaa. Maku on kirpeän sitruunainen ja oikein maukas. Tämä innostaa tekemään pestoja itse! Minä tykkään käyttää nykyään pestoa salaatin kanssa; ensin lorautan salaatin päälle oliiviöljyä ja sitten lusikallisen tai pari pestoa ja sekoitan hyvin. Loistava korvike salaatinkastikkeille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti