Keittokirja nro 11
Polttaa polttaa! Kokeile jos uskallat, sivu 19;
(alkup ja käännös painettu 2015)
Makea chilikastike
Määrä: noin 1,5 dl, Valmistelu: 5 min, Kypsennys: 25 min
4 punaista jalapenochiliä halkaistuina
2 isoa valkosipulinkynttä karkeasti pilkottuina
4 cm tuoretta inkivääriä karkeasti pikottuna
1,5 dl riisiviiniä tai omenaviinietikkaa
150 g kidesokeria
1,5 dl vettä
2 rkl chilihiutaleita
0,25 tl suolaa
1. Pane chilit, valkosipuli ja inkivääri pieneen monitoimikoneeseen ja pilko pulssitoiminnolla soseeksi, mutta älä soseuta. Kaavi tarvittaessa kulhon reunoja. Voit myös pilkkoa ainekset terävällä veitsellä.
2. Lisää koneeseen riisiviini tai etikka, sokeri ja vesi ja sekoita.
3. Siirrä seos paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää chilihiutaleet ja suola ja hämmennä, kunnes sokeri liukenee.
4. Kiehauta kastike hämmentämättä. Vähennä lämpöä ja hauduta hämmentäen, jottei kastike tartu pohjaan, noin 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee.
5. Kaada kastike kulhoon ja anna jäähtyä täysin (hämmennä välillä). Kastikkeen voi käyttää heti tai säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään 2 viikkoa.
Muunsin ohjetta käyttämällä jalapenon sijaan 3 rkl vihreää roasted jalapenomurskaa. Kastikkeesta tuli aika etikkaisen makuinen. Yllättävän väkevä tulinen takapotku!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti