Kirja nro 13
toim. Ulla Karlström, Cecilia Lundin
Vastapoimittua, sivu 129;
(Ruotsink.alkup. 2014, Suomennettu 2016)
Vastapoimittua, sivu 129;
(Ruotsink.alkup. 2014, Suomennettu 2016)
Tutti Frutti-hillo
40 minuuttia
Noin 2 litraan:
500 g happamia omenoita
500 g päärynöitä
500 g luumuja
6 dl sokeria (noin 540 g)
Tee näin:
1. Kuori omenat ja päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät pienehköiksi palasiksi. Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Paloittele luumut melko pieniksi paloiksi.
2. Laita hedelmät kattilaan ja keitä niitä ilman kantta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Lisää sokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Poista vaahto huolellisesti.
3. Kaada hillo lämpimiin, hyvin puhdistettuihin purkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä hilloa jääkaapissa.
Pilko pieneksi tai soseuta sauvasekoittimella jos et halua hilloon hedelmien paloja. Keittoaika ei nimittäin riitä tekemään hillosta aivan sosetta. Hilloa tulee tästä reseptistä aika iso määrä (kolme isohkoa purkkia.)
500 g luumuja
6 dl sokeria (noin 540 g)
Tee näin:
1. Kuori omenat ja päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät pienehköiksi palasiksi. Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Paloittele luumut melko pieniksi paloiksi.
2. Laita hedelmät kattilaan ja keitä niitä ilman kantta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Lisää sokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Poista vaahto huolellisesti.
3. Kaada hillo lämpimiin, hyvin puhdistettuihin purkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä hilloa jääkaapissa.
Pilko pieneksi tai soseuta sauvasekoittimella jos et halua hilloon hedelmien paloja. Keittoaika ei nimittäin riitä tekemään hillosta aivan sosetta. Hilloa tulee tästä reseptistä aika iso määrä (kolme isohkoa purkkia.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti