.

.

23.9.2016

Kokkausprojekti osa 56; Perinteinen puolukkahillo




Kirja nro 13




toim. Ulla Karlström, Cecilia Lundin
Vastapoimittua, sivu 82;
(Ruotsink.alkup. 2014, Suomennettu 2016)

Perinteinen puolukkahillo


30 minuuttia

Noin litraan:

1,8 l puolukoita (noin 1 kg) 
2 dl vettä
3 dl hillosokeria (noin 270 g)
2 dl sokeria (noin 180 g)


Tee näin:
1. Puhdista ja huuhdo marjat. Keitä niitä vedessä kattilassa 5-10 minuuttia. Poista vaahto huolellisesti. Lisää molemmat sokerit vähitellen ja sekoita, kunnes ovat sulaneet.

2. Kaada hillo hyvin puhdistettuihin, lämpimiin purkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä hilloa viileässä.


Tein puolet reseptistä; 500 g puolukoita, 1 dl vettä, 1,5 dl hillosokeria, 1 dl sokeria. Nopea ja helppo tehdä. Hillosta tuli makea, mutta ei liiaksi, sillä puolukkaisuus säilyi. Suosittelen!





Ei kommentteja: