Kirja nro 13
toim. Ulla Karlström, Cecilia Lundin
Vastapoimittua, sivu 82;
(Ruotsink.alkup. 2014, Suomennettu 2016)
Vastapoimittua, sivu 82;
(Ruotsink.alkup. 2014, Suomennettu 2016)
Perinteinen puolukkahillo
30 minuuttia
Noin litraan:
1,8 l puolukoita (noin 1 kg)
2 dl vettä
3 dl hillosokeria (noin 270 g)
2 dl sokeria (noin 180 g)
Tee näin:
1. Puhdista ja huuhdo marjat. Keitä niitä vedessä kattilassa 5-10 minuuttia. Poista vaahto huolellisesti. Lisää molemmat sokerit vähitellen ja sekoita, kunnes ovat sulaneet.
2. Kaada hillo hyvin puhdistettuihin, lämpimiin purkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä hilloa viileässä.
Tein puolet reseptistä; 500 g puolukoita, 1 dl vettä, 1,5 dl hillosokeria, 1 dl sokeria. Nopea ja helppo tehdä. Hillosta tuli makea, mutta ei liiaksi, sillä puolukkaisuus säilyi. Suosittelen!
3 dl hillosokeria (noin 270 g)
2 dl sokeria (noin 180 g)
Tee näin:
1. Puhdista ja huuhdo marjat. Keitä niitä vedessä kattilassa 5-10 minuuttia. Poista vaahto huolellisesti. Lisää molemmat sokerit vähitellen ja sekoita, kunnes ovat sulaneet.
2. Kaada hillo hyvin puhdistettuihin, lämpimiin purkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä hilloa viileässä.
Tein puolet reseptistä; 500 g puolukoita, 1 dl vettä, 1,5 dl hillosokeria, 1 dl sokeria. Nopea ja helppo tehdä. Hillosta tuli makea, mutta ei liiaksi, sillä puolukkaisuus säilyi. Suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti