.

.

20.9.2016

Kokkausprojekti osa 53; Mojo picon rojo




Keittokirja nro 12




Katja Jaakonen, Tiina Hälvä
Hyvän elämän ruokaa, sivu 122;
(2. uusittu painos, Porvoo 2016)

Mojo picon rojo


8 valkosipulin kynttä
2 tomaattia + kiehuvaa vettä
1 punainen paprika
1 rkl paprikajauhetta
½ punainen chilipaprika, siemenet poistettuna
2 rkl viinietikkaa
2-3 dl oliiviöljyä
(vettä ohennukseen)



Kuori valkosipulin kynnet. Vedä tomaattien päälle ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvaan veteen. Poista kuori ja tomaatin siemenet. Laita valkosipuli, tomaatit, paprika, paprikajauhe ja punainen chilipaprika kulhoon.

Mittaa joukkoon viinietikka ja oliiviöljy. Jauha seos tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ohenna tarvittaessa kylmällä vedellä. Tarjoa liharuokien seurana.


Tosi nopea tehdä tämäkin. Perusainekset, jotka löytyvät lähes aina kaapista. Valitsin tähän luomutomaatit, sekä viinietikaksi valkoviinietikan. Oliiviöljyä kului 2 dl. Valmiina kastikkeena tämä oli kuitenki melko laimean makuinen. Olisin kaivannut ehkä jonkun maun vielä mukaan. Mietin että tämä voisi olla kuumana parempi. Ja viinietikaksi voisi valita punaisen tai jonkun vahvan makuisen viinietikan. Kehittelyä hiukan vaatiava, ellei sitten pidä aivan miedoista mauista.





Ei kommentteja: