.

.

26.9.2016

Kokkausprojekti osa 59; Kardemummainen mustikkahillo




Kirja nro 14 




Åsa Swanberg, Malou Holm
Säilö kesän maut, sivu 19;
(Ruotsink.alkup. 2011, Suomennettu 2012)

Kardemummainen mustikkahillo


500 g mustikkaa 
5 dl hillosokeria
1 rkl vastajauhettua kardemummaa



Pane marjat, kardemumma ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Keitä reippaasti 5 minuuttia. Kuori vaahto tarvittaessa. Kaada hillo kuumiin, steriloituihin purkkeihin ja sulje. Säilytä kylmässä.


Tätä hilloa tulee noin 4 dl. Maku on aivan erityisen hyvä! Ei liian makea, mutta sopivasti kardemummainen. Sopii jäätelön ja pannukakkujen kanssa, sekä vastaaviin jälkiruokiin.



Ei kommentteja: