.

.

19.9.2016

Kokkausprojekti osa 52; Mojo verde




Kirja nro 12




Katja Jaakonen, Tiina Hälvä
Hyvän elämän ruokaa, sivu 120;
(2. uusittu painos, Porvoo 2016)

Mojo verde


8 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 rkl juustokuminaa eli jeeraa
mustapippuria maun mukaan
1 rkl vaaleaa viinietikkaa
1 ruukku korianteria
2-3 dl oliiviöljyä
(vettä ohennukseen)



Kuori valkosipulinkynnet ja laita kaikki ainekset kulhoon. Jauha tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarkista maku. Ohenna tarvittaessa kylmällä vedellä. Säilytä jääkaapissa suojattuna.


Tämä on Kanarian saarilta peräisin oleva kastike, jota voidaan käyttää esim kalaruokien kanssa. Juustokuminan olen ostanut Punnitse ja säästä-kaupasta, jossa on usein hyvät maustevalikoimat.  Viinietikaksi valitsin Hunaja-omenaviinietikan. Oliiviöljyä käytin 2 dl. Hyvin maukas ja pirteä kastike! Käyttäisin luovasti monien ruokien kanssa.





Ei kommentteja: