.

.

28.7.2021

Likkojen hemmottelumatka Hesaan



Kun nyt korona-aikana on parasta vaan haaveilla matkoista tai muistella menneitä matkoja, tai korkeintaan matkustaa turvallisesti kotimaassa, niin pistänpä tähän muutaman kuvan viime vuoden heinäkuussa tekemästäni Helsingin matkasta.

Olimme sisareni kanssa haaveilleet jo talven stressaavina työpäivinä matkasta Helsinkiin ja varasinkin sitten hotellin ajoissa. Kevään kuluessa alkoi näyttää koronan takia epävarmalta, mutta loppujen lopuksi matkamme aikaan, heinäkuun puolivälissä, koronalukemat olivat koko koronahistorian alhaisimmat! Suhteellisen turvallisin mielin siis pääsimme matkaan.

Hotellihuone oli varattu Kämpistä, sillä olen rakastunut siihen vanhan ajan luksukseen ja hyvään palveluun, jota se edustaa. Missään hotellissa ei ole ollut niin ystävällistä palvelua ja mikään hotelli ei ole ollut koskaan niin moitteeton ja kaunis joka puolelta, kuin Kämp. Ja sisareni rakastui oitis tuohon upeaan hotelliin myös!












Kävimme kävelyllä vanhan keskustan alueella ja tottakai Uspenskin katedraalin luona, sillä esi-isämme oli sen rakennustöissä rakennusmestarina. Se on vähän niinkuin pyhiinvaelluspaikka meille; tuonilmaisiin siirtyneiden muistelua aidoilla paikoilla. Kävimme käsityöläiskaupoissa, Marimekon liikkeessä, Mujissa, Fazerilla... todellista itsemme hemmottelua siis! Kävimme spassa hierottavana ja höyrysaunassa lepuuttelemassa mieltä. Todella tuntui siltä, että kaikki talven ankeudet sulivat pois näiden parin ihanan päivän aikana!

Tänä kesänä tämä kaikki piti ottaa uusiksi, mutta korona on vähän saanut muuttamaan suunnitelmia. Odottelemme aikojen rauhoittumista ja katsotaan sitten uudestaan.


 

4 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Se että nyt suvella on nousevia koronalukuja, kertoo jotain päättäjistämme! Meiltä voi mennä jo toinen syksy pieleen.

♥♥

Thilda kirjoitti...

Leena Lumi; Olenkin tässä itsekseni pohtinut, että miten kauan tämä oikein mahtaakaan jatkua... kaikki ovet suureen katastrofiin on mielestäni edelleen auki. Kukaan ei tiedä miten eletään vaikka kahden vuoden kuluttua. Aika hullua!

Mia Coman kirjoitti...

Draga Thilda,
E frumos sa te poti recreea in acest loc minunat!
Imi place mult.
Multe salutari,
Mia

Thilda kirjoitti...

Mia; I love this place! :D