.

.

16.9.2021

Punk-ajan jäänteet tinnituksena



Olen pohtinut tinnitustani nyt parin vuoden ajan (jonka ajan olen siis tajunnut ylipäätään, että tämä lakkaamaton piipitys ja torvensoitto molemmissa korvissa ei olekaan normi vaan TINNITUS!) ja nyt olen myös puhunut lääkärille asiasta. Koska tämä on jatkunut niin kauan, tälle ei voi tehdä mitään ja koska en ole invalidisoitunut asian vuoksi, saan pitää itseäni onnekkaana. Jotkut kuulemma invalidisoituvat niin, että eivät kykene nukkumaankaan. Minä pystyn unohtamaan äänen pääni sisällä, jos en ajattele sitä. Se ei siis ole ongelma henkisesti. Mutta tokihan se hiukan vaikuttaa kuuloon, joka ei muutenkaan ikinä ole ollut kauhean hyvä.





Nyt jos pääsisin kohtaamaan sen teini-ikäisen itseni, kysyisin kyllä, että haluatko loppuelämäsi joka ikiseksi sekunniksi pääsi sisälle eri voimakkuuksilla torven soittoa, piipitystä ja jopa niitä molempia yhtä aikaa? Että jos haluat niin fine, jatka vain korvalappustereoitten luukuttamista täydellä volyymilla ja keikoilla kaiuttimien edessä hengailua. Että älä vahingossakaan käytä korvatulppia, äläkä ainakaan väännä volyymia pienemmälle. Ja kuuntele toki sitä HC-punkkia aivan erityisesti. (En tiedä olisiko tämän sanominen auttanut, sillä olin aika jääräpää.)

Kaikesta huolimatta aion kokeilla purentalihashierontaa. Ja olisi kyllä aika hienoa, jos Suomessa olisi useampi tinnitukseen erikoistunut lääkäri. Olen lukenut yhdestä hiljattain. YHDESTÄ viiden miljoonan asukkaan Suomessa!

Onko sinulla tinnitusta? Oletko saanut siihen apua? Jätä kommenttia, olisin kiinnostunut lukemaan aiheesta ja luulen, että monia muitakin voisi kiinnostaa.

 

2 kommenttia:

Ametsapuro kirjoitti...

Tinnitus yleensä vaivaa silloin kun on hiljaista ja nukkumaan mennessä. Yksi mitä voisi kokeilla (myös rentoutumiseen) on tinnitustyyny. Tämä ei ole maksettu mainos 😁 mutta Audienta myy tyynyä johon saa liitettyä maskerin tai vaikka mp3 soittimen. On muuten aika hyvä.
https://www.audienta.fi/product/sound-oasis-tinnitus-ja-rentoutustyyny/
T. Anne

Thilda kirjoitti...

Ametsapuro; Kiintoisaa! En ole tinnitustyynystä kuullutkaan ennen. Kiitos vinkistä Anne! 😃