.

.

30.9.2021

Viime silaus

 

Lapsuudenkodin WC:tä olen hionut viime päivinä. Nyt on viime silaus tehty ja muutoskuvista näkee askel askeleelta mitä tapahtui maalaamisen jälkeen. Vaikka seiniin olinkin hyvin tyytyväinen, halusin kuitenkin yksityiskohdatkin kuntoon. Haluan siis viihtyä myös täällä sisällä, aina kun käyn. Ja tuo tursuileva sekava kulmahyllykkö on pistänyt negatiivisella tavalla silmään. Siispä toimeen!

Ensiksi tilasin Manufactumista muutamia vanhanhenkisiä tuotteita. Perunakäsivoidetta, pionikasvovoidetta, Pasta Del Capitano-hammastahnaa, Per Blan-hammasjauhetta, hammasharjapidikkeen, hammasharjan, palasaippuan jne. (Manufactum on myymälä, jonka nettisivuja olen selaillut jo vuosia ja ihastellut monenmoisia vanhanaikaisia mutta uusia tuotteita, jotka on pääasiassa tehty ”oikeista materiaaleista” eli metallista, puusta, lasista jne.)

Sitten ajattelin, että pimeän kauden lähestyessä, olisi kiva, jos vessassa olisi joku pikkuvalo, jotta unenpöpperöisenä ei tarvitsisi aina sytyttää isoa valoa päälle, koska en oikein pidä kirkkaista valoista. Siispä tilasin pattereilla ja timer-toiminnolla varustetun hassun vanhahtavan led-lampun könöttämään hyllykköön. Sen saa syttymään automaattisesti tiettyyn kellonaikaan ja palamaan yhtäjaksoisesti 6 tuntia kerrallaan, jonka jälkeen se sammuu itsekseen ja on sammuneena 18 tuntia, kunnes taas syttyy. Tai sitten sen voi laittaa normaalisti palamaan ja sammuttaa kun ei tarvitse.











Mutta vieläkin tursuileva hylly vähän häiritsi. Mikään kaappi tänne pikkuruiseen vessaan ei mahdu, enkä halua alkuperäistä peiliä vaihtaa peilikaappiin. Ihan sattumalta keksin sitten Clasulla käydessäni, että ostan pari metallista eväsrasiaa, johon saan kätkettyä kauniisti kaikenlaista ja lisäksi yhden puukantisen lasipurkin, johon tungin kaikki vanulaput. Kirppikseltä löysin Marimekon kankaasta tehdyn olkalaukun, joka saa toimittaa meikkipussin virkaa tuon pinkin pussukan kaverina. Niihin saa piilotettua pieniä puteleita, kuten kynsilakanpoistoainetta ja dödöä.

Lopputulos on mielestäni nyt varsin miellyttävä. Jos tulee vielä tarve saada sälää aisoihin, voin aina ostaa jonkun metallisen tai lasisen purkin lisää. Kovin paljonhan minulla ei täällä edes ole kosmetiikkaa, joten aika hyvin tämä on nyt tässä. Viimeisen kuvan nappasin äsken, eli ensimmäisestä kuvasta kesän alussa on matkattu aika harppaus tähän päivään. Rahallisesti muutamilla kympeillä selvittiin (plus tilatut tuotteet) ja ajallisesti maalaamiseen meni muutama päivä. Tyytyväisyysasteikolla mitattuna paikka kiihtyi nollasta sataan vähällä vaivalla ja kohtuullisessa ajassa.


2 kommenttia:

Mia Coman kirjoitti...

Imi place, e interesant, draga Thilda!
Cele mai bune ganduri,
Mia

Thilda kirjoitti...

Mia; Mulțumesc Mia! :)