.

.

26.3.2023

Unelmakartta tekeillä


Oletko koskaan kuullut unelmakartasta, tai jopa tehnyt sellaisen joskus? 


Unelmakartta tarkottaa siis sitä, että mietit mitä kaikkia ihania unelmia sulla on; joku unelma on kenties jo käden ulottuvilla, joku on iso ja utuinen, joku salainen ja epämääräinen, mutta joka tapauksessa niitä on! Sitten otat kasan jotain lehtiä, mitä kauniimpia sun mielestä, sen parempi. Tässä kohtaa on hyvä tehdä unelmalista, ennen kuin alkaa ettiä mitään kuvia. Muuten sulla on 50 kuvaa samasta aiheesta! (Mä tiedän!) Sitten päätät mikä symboli on sopiva millekin unelmalle. Esim matkustelua voi symboloida karttapallon kuva, matkalaukku, lentokone taikka joku muu kuva, joka aukeaa vain sulle itsellesi selvänä kuin pläkki. Muiden ei tarvii tajuta sun symboleita. Teet tätä itellesi, eikä muiden tarvii ees koskaan nähdä sun unelmakarttaa.


Sitten otat ison paperin (A4 käy hyvin, mutta se voi olla isompikin, riippuu unelmien määrästä ja kuvien koosta) johon voi pohjalle liimata jonkun kauniin yleiskuvan tai useempia pohjakuvia. Sen päälle sommittelet mielesi mukaan niitä unelmasymboleita. Ne saa olla hajallaan, jonossa, limittäin, parvena, kronologisesti tai ihan niinku susta näyttää mukavalta. Kun oot liimannu ne kaikki paikoilleen, kartta on valmis! Jossakin sanotaan, että se pitää olla seinällä ja sitä pitää tuijottaa joka päivä; höpö höpö! Kuka niin on määränny? Jossakin taas sanotaan, että se pitää tehdä max vuoden aikajaksolle. Miks?? Voit toki ajatella sille jonkun mielekkään ajan, jonka sisällä ne sais toteutua, mutta ei se ole mikään sääntörikkomus, jos teet sen vaan ilman aikamääreitä.


Kun kaikki on valmista, voit kätkeä unelmakartan omaan jemmaasi. Voit joskus katella sitä, mutta pääasia on, että oot antanu unelmille hahmon ja symbolin ja ite tiedät mitä ne on. Ei kuvia tarvii yrittää hypnotisoida eloon, se prosessointi tapahtuu sun mielen syvyyksissä. Sitten annat vaan ajan viedä ja elät rennosti eteenpäin. Vuosien kuluttua voit ottaa kartan esille ja katsoa mitä on tapahtunut ja se on kyllä jännä hetki!
 
Mulle kävi aikoinaan niin, että tein ensimmäisen unelmakartan joskus 90-luvun lopussa, jemmasin sen laatikkoon ja otin esiin 10 vuotta myöhemmin. Oikein säikähdin kun katoin jokaista symbolia erikseen ja totesin, että yhtä vaille kaikki on toteutuneet! On se omakotitalo maalla, on iso lasikuisti, on rakas puutarha, on se vaalea mies… eikä niistä ollu mitään hajua vielä 90-luvulla! Ja samaa olen kuullut muiltakin, että ne unelmat toteutuu. Tämä uusi kartta on kai neljäs tai viides, jonka olen tehnyt. Kerran tein liian ”pienen” unelmakartan, eli kaikki siihen liimatut symbolit oli jo olemassa mun elämässä ja ne oli tasoa ”hengaan puutarhassa”, ”kahvittelen ystävien kanssa” tai ”ostanpa uusia parfyymejä”. No joo. Se alkoi jäytää ja ärsyttää, koska kuka liian pieniä unelmia haluaa loputtomiin? Semmosta se elämä sitte oli, kunnes tein uuden kartan (aika pian edellisen jälkeen, eli olisko kulunu vuottakaan).

Enpä tiiä mihin tää perustuu, ellei ehkä mielen selkeyttämiseen ja alitajuntaan, niin että alat kulkea omia haaveitasi kohti, kun olet ne ensin kunnolla hahmottanut. Oli miten oli, tätä on julmetun hauska tehdä ja asiaa on mukava märehtiä oikein sopukoita myöten. Ja kauniskin siitä kartasta loppujen lopuksi tulee. Että suosittelen, jos vähänkään ajatus tuntuu kiehtovalta!


4 kommenttia:

Birgitta kirjoitti...

Onpas kiva, että säkin teet unelmakarttoja :) Ja kiva, kun postasit aiheesta.

Mulla tämä kartta kulkee nimellä aarrekartta. Käytän vähän erilaista tekniikka, mutta idea on sama: ne asiat jotka haluan saavuttaa on kartassa. Mulla iso A3-paperi on esillä ja nähtävillä makuuhuoneen liukuovessa. Miehen oma on siinä yläpuolella :D Toki tunnen itsekin, että asia on yksityinen, mutta harva tulee makkariin tuijottelemaan meidän seiniä tai jos joskus tuleekin, niin onkohan koskaan kukaan kommentoinut. En ainakaan muista. Tiedän henkilöitä, jotka laittavat taulun aarrekarttansa päälle silloin kun joku tulee kylään, tai pitää sitä vaatekaapin oven sisäpuolella. Näin omat intohimot ja toiveet pysyy vain omien silmien nähtävillä :D

Jos vanhoja karttoja katsellessani eteen on tullut kuva asiastajota en halua, niin olen poistanut ko. kuvan. (Jos haluat verrata, niin mun blogit aiheesta löytyy tunnisteella "Aarrekartta")

Thilda kirjoitti...

Birgitta; Kivaa! 😃 Mä itse asias vähän aikaa pähkäilin, että kumpi se nyt on aarrekartta vai unelmakartta, mutta sitten jotenkin unelmakartta tuntui loogisemmalta. Oon varmaan itekin puhunut aarrekartasta joskus.

Käynpä katsomassa aihetta sun blogista. 😊

Annukka kirjoitti...

Musta tuntuu, etten osaisi tehdä karttaa, vaikka se ajatuksena kuulostaakin tosi kivalta ja inspiroivalta.

Johtuu varmaan siitä, että mulla ei omasta mielestäni ole unelmia (pelkkiä toiveita vaan). Tai jos on, niin ne on sellaisia, joilla ei ole mahdollisuuksia toteutua (ehkä) ja olen liian realisti unelmoimaan mahdottomista, vaikka varmaan kannattaisi. Jos aina torppaa kaiken jo ennakkoon, niin ei anna toteutumiselle edes mahdollisuutta.

Ehkä mun pitäis kokeilla niin päin, että ottaisin eteeb kasan niitä lehtiä ja etsisin unelmainspiraation sieltä.

Joka tapauksessa kiva aihe, jota saatan joskus harkita :)

Thilda kirjoitti...

Annukka; Tuo kuulostaa hyvältä, että etsisit unelmainspiraatiota lehdistä! Vaikka joku kaukomatka? Sehän voi olla mikä vain. Ja toiveet käy myös. 😊