.

.

5.3.2023

Talvi on niin kaunis!

 

Tänä viikonloppuna oli ajatuksena mennä mökille, mutta perjantain kaikenkattava lumisade sai meidät vähän harmistuneina kääntymään kotiin. Mökillä oli tarkoitus tehdä ulkohommia, joten viikonlopuksi luvattu rankka lumisade kyllä vähän hankaloitti suunnitelmaa. Kotonakin kyllä voi hissutella mukavan viikonlopun! Minä sain mm järjesteltyä tuikkukipot ja kynttiläjutskat. En tiennyt mitä hienoa niistäkin loodista oikein löytyisi, kun aloitin homman! Nyt olen poistanut jokusen ja järjestänyt loput loogisemmin.


Viime viikonloppuna ajelimme pitkin metsäteitä ja kävimme kodalla paistamassa makkarat. Aurinko oli niin huikaisevan keväisen ihana ja hiihtäjiä sujutteli joka puolella.


Tällaisista kotamaisista, saunamaisista, puoliksi maan alla olevista kodista se on esi-isäkin ponnistanut. Mietin aina kodalla käydessäni, että voisiko täällä hädän hetkellä asua? Ehkä, jos pukeutuisi taljoihin ja yhdistäisi voimansa ja osaamisensa muutaman muun kanssa. Miettikääpä niitä mesoliittisen kivikauden ihmisiä Suomenkin alueella, joilla ei ollut vielä edes saviastioiden valmistamiseen tarvittavaa osaamista. Kuinka sitä pärjäisi vain puisilla ja tuohisilla astioilla? Ilmeisesti ruokaa ei juuri keitetty. Kuumilla kivillä se toki saadaan kuumaksi kyllä.


Vaan sitä ihmettelen myös aina, että miksi täällä kodalla pitää joidenkin sotkea ja rikkoa paikkoja? Tuokin ovisyvennyksen vasemmanpuoleinen lautaseinä oli revitty pois, ilmeisesti polttopuuksi… mutta ihan joka kerta kodalla on jonkun roskia. Tyhjiä pulloja, pillimehuja, tyhjiä makkarapaketteja, muovipusseja, foliota… eikö niitä vain jaksa viedä pois, vai taantuuko ihminen metsässä kehitysmaalaiseksi?


Tässä on ensimmäinen kuvaamani video, jonka jaan. Toivottavasti se näkyy.


2 kommenttia:

Ajatuksia kalenterissa kirjoitti...

💚 Kaunis blogi

https://ajatuksiakalenterissa.blogspot.com/

Thilda kirjoitti...

Ajatuksia kalenterissa; Voi kiitos ihanasta kommentista! 🥰
Ja kiva kun tulit käymään. Teenpä vastavierailun… 😊