.

.

1.3.2023

Poistohaaste #31

 

Aloitan poistohaasteen tulosten julkaisemisen. Oikeastaan inventoin ja poistelin jo pitkin helmikuuta, kuten moni varmaan on huomannutkin, mutta koska haasteeseen kuuluu edetä päivämäärän numeron mukaan, niin nyt julkaisen nämä tulokset järjestyksessä. Paitsi että takaperoisessa järjestyksessä. Aloitetaan luvusta 31. Koska meillä on tavaraa enemmän kuin itse edes tiedämme, laadin aluksi listan, johon mietin etukäteen sopivia kategorioita, kuten ”kellari”. Se oli toimiva ja kätevä systeemi!

Muuten en suosittele tätä haastetta! Tämä on oikeasti tosi raskasta ja vielä raskaampaa, jos teet sitä poistokuukauden aikana, etkä etukäteen. Niinkään se luopuminen ei ole tässä raskasta, vaan se, että elämästä menee kuukausi yötä päivää sen pohtimiseen, että mitä kategorioita tänään kävisin läpi ja pengot röykkiöitä joka ikinen päivä. Ei mitään armoa. Hullua! Inventaario on kivaa niin kauan kun teet sen vapaaehtoisesti ja omaan tahtiisi. Mutta tässä tapauksessa takaraivossa kolkuttaa koko ajan kiire. Se ei ole kivaa!

Ja miksi takaperoinen järjestys? No koska järkeilin, että isoissa luvuissa on työläyttä ja jos jätän ne loppuun, niin tämä tuntuu vielä vaikeammalta. Jos aloitan ykkösestä, se on helppoa, mutta haaste vaikeutuu askel askeleelta. Jos aloita suurimmasta luvusta, haaste tavallaan helpottuu koko ajan.

P.S. Tämä taitaa blogeissa kulkea oikeasti nimellä ”30 päivän minimalismihaaste”… mutta meillä tätä tarvittais vuosien jatkumo, jotta täällä sais minimalismia näkyviin, niin mulle tää on poistohaaste.


#31 lasipurkkeja ja irrallisia kansia kylmäkellarista.

Kellarissa pitääkin olla purkkeja, mutta liika on liikaa. Siellä on hyllyt täynnä purkkeja, mutta sen lisäksi lattialla lojuu myös pari kolme muovikassillista ylimääräisiä lasipurkkeja. Katoin niistä epäkäytännöllisimpiä kokoja pois. Menivät lasinkeräykseen ja kannet metallinkeräykseen.


6 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Kyllä olet fiksu kun aloitit suuremmasta määrästä pienempään 🤍 Itselle haaste oli aika tuskaa ja meni motivaatio monta kertaa. Ja voin yhtyä siihen että haastetta ei suositella kenellekään :D

Kivaa loppuviikkoa, Thilda!

Ulrika50v.blogspot.com kirjoitti...

Olen muuttanu 8vuoden sisällä 2 kertaa , molemmilla kerroilla heitin pois kaikki ylimääräiset . Nyt ei ole enää mitä poistaa/heittää .
Kivaa viikon jatkoa 😊

Irja Viirret kirjoitti...

Mikä tärkeä haaste. Vaikka muutoissa on lähtenyt tavaraa niin nyt sen määrä on kymmenkertainen!

Thilda kirjoitti...

Jenni; En tiedä fiksuudesta, ehkä vaan laiska! 😉
Jep, vähän rankka. 😏

Hauskaa viikonloppua!! 🥰

Thilda kirjoitti...

Ulrika50v.; Voi sinä onnellinen!! 😍

Thilda kirjoitti...

Irja Viirret; Kyllä tämä herätteli ja järkyttikin! Väsytti ja ärsytti. Mutta hkä tästä mennään vain hyvällä eteenpäin!
Miten sitä aina onkin semmonen, että se tavaran määrä moninkertaistuu… 🤦‍♀️