.

.

6.10.2016

Kokkausprojekti osa 66; Kohomunakas, vahveroita ja pekonia




Keittokirja nro 15

(Huom! Kuvan sieni ei liity ohjeeseen!)


Katja Palmdahl:
Kantarelli ja kumppanit, sivu 44;
(Ruotsink.alkup. 2013, Suomennettu 2014)

Kohomunakas; vahveroita ja pekonia


1 annos

2 pekonisiivua paloiteltuina
½ tl voita
2-3 dl tuoreita vahveroita
1 rkl punasipulia suikaleina
tuoretta persiljaa

Munakas:

2 munankeltuaista
2 rkl ruoka- tai vispikermaa
2 munanvalkuaista
3 rkl kypsynyttä Svecia-juustoa raasteena
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen



Paista pekonit pienessä pannussa ja lisää voi ja vahverot, kun pekonit alkavat olla rapeita. Lisää myös sipuli ja paista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä lämpimänä.

Vatkaa keltuaiset, kerma ja suola kulhossa. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa ja kääntele varovasti munataikinan joukkoon.

Sulata hieman voita pienessä pannussa keskilämmöllä. Pane munakastaikina pannulle ja paista 2-3-minuuttia. Ripottele pintaan hieman juustoraastetta ja lisää vahverot. Kumoa munakas lautaselle. Koristele persiljalla.


En onnistunut löytämään Svecia-juustoa edes Stockmannin juustotiskistä, joten myyjän suosittelemana valitsin saman alueen juustoa, joka menee lähelle Sveciaa; Västerbottensost. 3 rkl raastetta vastaa hieman alle 20 g.

Sieninä käytin kantarelleja.

Hiukan aikaa vievä munakas tavalliseen verrattuna, mutta ei vaikea.

Eri maut tulevat tässä hyvin esiin. Kuitenkin tämä on miedohko, ottaen huomioon, että mukana on pekonia. Persilja sopii hyvin tähän munakkaaseen!





Ei kommentteja: