Keittokirja nro 18
Opiskelijan keittokirja, helppoa hyvää ja edullista, sivu 58;
(Englantilainen alkuteos, Suomennettu 2016)
(Englantilainen alkuteos, Suomennettu 2016)
Nuudeli-kanakeitto
Mukaan otettavaksi
Ainekset neljälle
2 kanan rintafileetä
1,2 l vettä tai kanalientä
3 porkkanaa puolen sentin viipaleina
100 g lankamaisia aasialaisia keittonuudeleita
tai esim vermisellejä
suolaa ja pippuria
1 rkl tuoretta rakuunanlehteä (haluttaessa)
Valmistus
Laita kananliha ja vesi isoon kattilaan ja kiehauta. Hauduta 25-30 minuuttia. Kuori tarvittaessa vaahto pinnasta. Ota liha reikälusikalla kattilasta ja pidä lämpimänä.
Laita porkkanat ja nuudelit kuumaan veteen ja keitä 4-5 minuuttia.
Paloittele kananliha pieneksi ja jaa syville lautasille.
Mausta keitto suolalla ja pippurilla, kaada lihan päälle ka ripottele halutessasi pinnalle rakuunaa. Vaihtoehto: Sekoita liha ja rakuuna keittoon ja ota mukaan termospullossa.
Kanan rintafileitten sijaan käytin 300 g kanan filesuikaleita.
Maku on ok, joski hyvin mieto. Rakenne muuttuu limaiseksi, jos keittoa ei syö heti. Ihmettelen ainesvalintoja; tästäkään ei kovin ravitsevaa ruokaa synny.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti