.

.

16.10.2016

Kokkausprojekti osa 75; Pekonioliivit




Keittokirja nro 17




Eva Mannerheim-Sparre:
Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren keittokirja, sivu 43;
(3.painos Helsinki 1965)

Pekonioliivit




Hyvin ohuita pieniä pekoninviipaleita kääritään oliivinpuoliskojen ympärille, kiinnitetään siihen pienillä puutikuilla (hammastikulla) ja paistetaan nopeasti voissa. Ei tarvitse lautasta eikä haarukkaa näitä syötäessä. Pekonioliiveja cocktailin kanssa tarjottaessa jokainen ottaa sormillaan palasensa.


Valitsin isoja oliiveja (lasipurkissa) sekä leikkasin pekonit pitkittäin kahtia. Erikoisen makuinen, hyvä juurikin suolapalana, mutta mielestäni liian suolainen ruokalajina.

Ei kommentteja: