Keittokirja nro 18
Opiskelijan keittokirja, helppoa hyvää ja edullista, sivu 152;
(Englantilainen alkuteos, Suomennettu 2016)
(Englantilainen alkuteos, Suomennettu 2016)
Hummus
Parempaa kuin pikaruoka
Ainekset 6 hengelle
400 g kikherneitä tölkistä valutettuina
150 g seesamitahnaa (tahini) hyvin sekoitettuna
1,5 rkl oliiviöljyä, lisäksi hiukan valutukseen
2 karkeasti pilkottua valkosipulinkynttä
6 rkl sitruunamehua
1 rkl vastasilputtua minttua
suolaa ja pippuria
paprikajauhetta sirotteluun
Valmistus
Laita kikherneet, seesamitahna, öljy ja 1,5 dl vettä kulhoon ja sekoita lyhyesti sauvasekoittimella. Lisää joukkoon valkosipuli, sitruunamehu ja minttu ja soseuta sileäksi.
Kun hummus on kiinteää, lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen, kunnes hummus on sakean notkeaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä hummus tarjoilukulhoon ja tiputtele päälle hiukan öljyä. Peitä tuorekelmulla ja laita tarjoiluhetkeen saakka jääkaappiin. Ripottele päälle hiukan paprikajauhetta ennen tarjoilua.
Muunnelma
Jos haluat meksikolaista dippiä, vaihda sitruunamehun tilalle limettimehu ja sekoita hummukseen mieleinen määrä silputtuja tuoreita korianterinlehtiä ja 2 hienoksi silputtua jalapenoa (poista siemenet).
Tein ohjeesta 3/4 jolloin mitat ovat 300 g kikherneitä, noin 115 g seesamitahnaa, 1,1 dl oliiviöljyä, 1,5 valkosipulinkynttä, 4,5 rkl sitruunamehua, 3/4 rkl minttua.
Maku tällä hummuksella on hiukan kuin halvassa, mutta hernemäisempi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti