Keittokirja nro 19
Aili Lindström:
Nuoren emännän keittiöopas, sivu 56;
(Helsinki 1947)
(Helsinki 1947)
Juustotangot
3 keitettyä perunaa
2 rkl voita tai margariinia
3 rkl raastettua juustoa
1 kup vehnäjauhoja
Keitetyt perunat kuoritaan ja survotaan haarukalla tai puunuijalla hienoksi. Perunan joukkoon lisätään voi ja juustoraaste sekä jauhot. Taikinasta muodostetaan sormenpituisia tankoja, jotka asetetaan voidellulle pellille ja paistetaan uunissa kauniin ruskeiksi.
Ohjeesta sain aikaan 24 juustotankoa. Helppo ja nopea! Herkullisia. Käyvät sekä ruokalajina, että naposteltavina esim hedelmäpalojen kera. Todella huokea ja ravitseva ruokalaji. Taikinaan voisi kokeilla sinihomejuustomurua ja/tai valkosipulia. Modernisoida voisi korvaamalla esim yhden perunan saman kokoisella bataatilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti