Keittokirja nro 16
Teresa Välimäki, Johanna Lindholm:
Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi, sivu 20;
(Helsinki 2013)
Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi, sivu 20;
(Helsinki 2013)
Yrtti-öljykuutiot
Reilusti tuoreita yrttejä, esimerkiksi
rosmariinia
timjamia
ja oreganoa
valkosipulia
oliiviöljyä
Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna myös haluamasi määrä valkosipulinkynsiä. Lusikoi yrttivalkosipulisilppu jääpalamuottiin niin, että muotit ovat lähes täynnä. Kaada päälle oliiviöljyä niin, että muotit täyttyvät. Peitä tuorekelmulla ja laita pakastimeen. Kun yrtti-öljykuutiot ovat jäätyneet, voit siirtää ne esimerkiksi pieniin pakastepusseihin, jos tarvitset jääpalamuottia muihin tarkoituksiin.
Käytä yrtti-öljykkutioita kaikessa paistamiessa ja kuullottamisessa.
Käytin 1½ valkosipulinkynttä. Yrttinippuun otin korianteria, timjamia, lipstikkaa, ruohosipulia ja sitruunamelissaa.
Tästä tulee noin 2 dl massaa. Pieni huomio: suolaa sopisi sekaan ripaus. Muuten maukas ja helppo tehdä. Varioimalla saa erilaisille ruuille sopivat kuutiot.
Käytä yrtti-öljykkutioita kaikessa paistamiessa ja kuullottamisessa.
Käytin 1½ valkosipulinkynttä. Yrttinippuun otin korianteria, timjamia, lipstikkaa, ruohosipulia ja sitruunamelissaa.
Tästä tulee noin 2 dl massaa. Pieni huomio: suolaa sopisi sekaan ripaus. Muuten maukas ja helppo tehdä. Varioimalla saa erilaisille ruuille sopivat kuutiot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti