Keittokirja nro 16
Teresa Välimäki, Johanna Lindholm:
Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi, sivu 91;
(Helsinki 2013)
Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi, sivu 91;
(Helsinki 2013)
Mustaherukanlehtiin käärittyä vuohenjuustoa
Pala hyvää vuohenjuustoa
Isoja mustaherukanlehtiä
1 litra vettä
1 rkl suolaa
Mittaa vesi kattilaan, mausta suolalla ja anna kiehua sen aikaa, että suola liukenee täysin. Kaada kuuma suolaliemi mustaherukanlehtien päälle ja anna lehtien pehmentyä liemessä 1-2 tuntia.
Leikkaa vuohenjuustosta noin 1½ cm:n paksuisia viipaleita ja kääri viipaleet mustaherukanlehtiin (poista lehdistä kova kantaosa). Voit myös halutessasi maustaa vuohenjuuston esimerkiksi yrteillä ennen lehtiin käärimistä. Grillaa keskilämmöllä pari minuuttia per puoli. Käännä varovasti lastan avulla.
Leikkasin vuohenjuustopalan kuudeksi suikaleeksi. Hain pensaasta 6 isoa mustaherukanlehteä. Vettä riitti ½ litraa ja suolaa siis ½ rkl.
Grillasin kääryleet kiertoilmauunissa grillivastuksen alla 150 asteessa. En maustanut juustoa yrteillä.
Annoin kääryleiden jäähtyä ennen syömistä, jolloin juusto ei enää valu. Hyvä maku ilman muita lisäkkeitä, omana ruokalajinaan.
Leikkaa vuohenjuustosta noin 1½ cm:n paksuisia viipaleita ja kääri viipaleet mustaherukanlehtiin (poista lehdistä kova kantaosa). Voit myös halutessasi maustaa vuohenjuuston esimerkiksi yrteillä ennen lehtiin käärimistä. Grillaa keskilämmöllä pari minuuttia per puoli. Käännä varovasti lastan avulla.
Leikkasin vuohenjuustopalan kuudeksi suikaleeksi. Hain pensaasta 6 isoa mustaherukanlehteä. Vettä riitti ½ litraa ja suolaa siis ½ rkl.
Grillasin kääryleet kiertoilmauunissa grillivastuksen alla 150 asteessa. En maustanut juustoa yrteillä.
Annoin kääryleiden jäähtyä ennen syömistä, jolloin juusto ei enää valu. Hyvä maku ilman muita lisäkkeitä, omana ruokalajinaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti