Keittokirja nro 16
Teresa Välimäki, Johanna Lindholm:
Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi, sivu 27;
(Helsinki 2013)
Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi, sivu 27;
(Helsinki 2013)
Makea chilikastike
6 isoa valkosipulinkynttä
4 punaista chilipalkoa siemenineen
2½ dl sokeria
3 dl vettä
1,25 dl hunaja-omenaviinietikkaa
1 rkl suolaa
1½ rkl maissitärkkelystä
3 rkl vettä
lisäksi:
Puhdas noin 5 dl vetoinen lasipurkki tai -pullo tai pari pienempää.
Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele chilipalot muutamaan osaan. Hienonna tehosekoittimessa kaikki ainekset maissitärkkelystä ja vettä lukuunottamatta. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes se hieman sakenee.
Sekoita maissitärkkelys 3 ruokalusikalliseen vettä ja vispilöi suurus kastikkeen joukkoon. Kiehauta ja anna kiehua vielä minuutin verran.
Jäähdytä kastike ja kaada se sitten puhtaaseen purkkiin tai pulloon. Säilytä jääkaapissa.
Makea chilikastike säilyy hyvänä vähintään kuukauden.
Chilipalot, joita käytin, olivat kuivattuja ja aika isoja. Tehosekoittimen sijaan käytin sauvasekoitinta.
Helppo ja nopea chilikastike. Määrä noin 3 dl. Maku makea, maukas ja aika tulinen, mutta jäähtyneenä ihanan samettinen. Todella hyvä! Hakkaa kyllä kaupan kastikkeet helposti.
Sekoita maissitärkkelys 3 ruokalusikalliseen vettä ja vispilöi suurus kastikkeen joukkoon. Kiehauta ja anna kiehua vielä minuutin verran.
Jäähdytä kastike ja kaada se sitten puhtaaseen purkkiin tai pulloon. Säilytä jääkaapissa.
Makea chilikastike säilyy hyvänä vähintään kuukauden.
Chilipalot, joita käytin, olivat kuivattuja ja aika isoja. Tehosekoittimen sijaan käytin sauvasekoitinta.
Helppo ja nopea chilikastike. Määrä noin 3 dl. Maku makea, maukas ja aika tulinen, mutta jäähtyneenä ihanan samettinen. Todella hyvä! Hakkaa kyllä kaupan kastikkeet helposti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti