.

.

13.10.2016

Kokkausprojekti osa 72; Mustaherukkaiset maustekurkut




Keittokirja nro 16




Teresa Välimäki, Johanna Lindholm:
Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi, sivu 106;
(Helsinki 2013)

Mustaherukkaiset maustekurkut


1½ kg avomaankurkkuja
mustaherukanlehtiä
kruunutilliä

Mausteliemi:

9 dl vettä
2½ dl sokeria
1½ rkl suolaa
15 kokonaista maustepippuria
1 tl sinapinsiemeniä
2 dl mustaherukkaväkiviinaetikkaa
(tai perusväkiviinaetikkaa)

Lisäksi:
Puhdas, noin 1½ litran vetoinen lasipurkki tai useampi pienempi



Pese kurkut ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet purkkiin kerroksittain mustaherukanlehtien ja tillin kanssa.

Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Kaada mausteliemi kurkkujen päälle niin, että ne peittyvät.

Säilytä viileässä. Kurkut ovat valmiita syötäviksi parin viikon kuluttua.


Tein puoli annosta; 750 g kurkkuja (noin 5 kpl), kourallinen mustaherukanlehtiä (jotta voi laittaa purkissa joka väliin), Tillin tilalla käytin korianterin kukintoja yhdessä purkissa, kahdessa muussa en kumpaakaan.

½ Liemi; 4,5 dl vettä, 1,25 dl sokeria, 0,75 rkl suolaa, 7-8 maustepippuria, ½ tl sinapinsiemeniä (käytin mustia), 1 dl perus väkiviinaetikkaa.

Toteamus; puolikas liemi ei riitä! Joten tee ohjeen mukaan vaikka olisikin vähemmän kurkkuja tai vaihtoehtoisesti voit tehdä hiukan laimeamman liemen lisäämällä siihen vettä. Tällöin maku ei kuitenkaan ole yhtä herkullinen!

Mausta tuli hyvä, etenkin korianteriversiossa. Nämä syötiin nopeasti loppuun!





Ei kommentteja: