Keittokirja nro 18
Opiskelijan keittokirja, helppoa hyvää ja edullista, sivu 30;
(Englantilainen alkuteos, Suomennettu 2016)
(Englantilainen alkuteos, Suomennettu 2016)
Kinkku-juustokroissantti
1 kroissantti
1 kovaksi keitetty muna viipaleina (haluttaessa)
2 ohutta keittokinkkuviipaletta puolitettuina
sinappia (haluttaessa)
2 viipaletta (noin 25 g) kovaa tai puolikovaa juustoa
(esim Emmental, Gouda tai Gruyère)
Valmistus
Esilämmitä uunin grillivastus keski- tai täydellä teholla. Halkaise kroissantti vaakasuoraan ja laita se leikkauspuoli ylöspäin uuniritilälle parilapannun päälle.
Levitä kroissanttipuolikkaille munaviipaleita ja yksi kinkkuviipale. Sivele halutessasi kinkkuun ohuelti sinappia. Laita päälle juustoviipale ja taita reunat sisään niin, etteivät ne ulotu kroissantin yli. Grillaa 2 minuuttia, kunnes kroissantti on lämmin ja juusto sulaa.
Kaavi veitsellä parilapannuun valunut juusto kroissantin päälle. Pinoa puolikkaat ja tarjoa heti.
Oikaisin lämmitysvaiheessa käyttämällä grillin sijaan mikroa (lähes anteeksiantamaton teko, mutta kiire ja ajatus opiskelijoiden keittiövarustuksesta sai minut katsomaan läpi sormien). Maku vähän pullamössömäinen, mieto. Varo liikaa sinappia, sillä se hallitsee makua helposti! Itse tykkäisin enemmän jostain sämpylästä croissantin tilalla.
Varsinaisesti en suosittelisi opiskelijalle tätä, koska ruoka on epäterveellisempi kuin esim joku laadukas pienestä sämpylästä tehty versio.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti