.

.

26.10.2016

Kokkausprojekti osa 80; Perunamunakas




Keittokirja nro 18




Opiskelijan keittokirja, helppoa hyvää ja edullista, sivu 62;
(Englantilainen alkuteos, Suomennettu 2016)

Perunamunakas

Mukaan otettavaksi

Ainekset kahdelle

200 g uusia perunoita
1 rkl oliiviöljyä
 1 sipulia ohuina renkaina
1 punainen paprika ohuina suikaleina
2 kuorittua ja pilkottua tomaattia siemenet poistettuina
6 isoa munaa
1 rkl maitoa
2 rkl hienoa parmesaaniraastetta
suolaa ja pippuria


Valmistus
Kuori perunat ja keitä 8-12 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Viipaloi jäähtyneinä.

Kuumenna öljy tarttumattomassa paistinpannussa (halkaisija 18-20 cm). Laita pannuun sipuli ja paprika ja kuullota pehmeiksi. Lisää tomaatit ja kuullota vielä 1 minuutti.

Esilämmitä uunin grillivastus. Levitä perunat pannulle.

Vatkaa kulhossa munat, maito, juusto ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Kaada perunoiden päälle. Paista 4-5 minuuttia, kunnes munat hyytyvät pannun pohjalla.

Nosta pannu uunin ylimmälle tasolle ja ruskista 3-4 minuuttia, kunnes myös munaseoksen pinta ruskistuu.

Anna jäähtyä, kumoa munakas pannusta, viipaloi ja kääri folioon mukaan otettavaksi.

Muunnelma
Sipulin ja paprikan tilalla voi käyttää herneitä, papuja, porkkanoita tai herkkusieniä.


Aamupalaksi omituinen, sillä tämän ruokalajin valmistus on suhteellisen monimutkainen, eikä sovi ainakaan kiireiseen aamuun. Maku on oikein hyvä! Parmesaani antoi hyvän makuvivahteen. Muunnos minun mieleeni, voisi olla paprikan sijalla oliivia ja/tai kuutioitua suolakurkkua.





Ei kommentteja: