.

.

3.10.2024

Aina vaan mutkikkaammaksi menee


Nyt tarvii todeta, että melkein tipuin jo itekin kärryiltä, että mitä tässä näitten mun hakemusten ja kaikkien viranomaisten sekoilujen kanssa oikeen on meneillään. Eli tää teksti on nyt suora jatko parin päivän takaiselle tekstille Haastavista jutuista. Ja se taas oli löyhästi jatkoa johonkin aiempiin tuskailuihin aiheesta Kela, työterveys, eläkevakuutusyhtiö… 

On aika vaikee pysyä siis itekin kartalla asioista. Ihmettelenkin, jos te pysytte jollain kartalla näitten mun juttujen kanssa! No, nythän on siis niin että Kelalle mennyt lausunto, joka näkyi liiton kassaan uutena hakemuksena, ei ollutkaan se uusin TK-lääkärin lausunto, joka oli tarkoitettu alunperin työeläkeyhtiö Varmalle ja joka oli vahingossa lähetetty Kelaan, vaan viimeisin työterveyslääkärin lausunto - herra ties miksi muka uutena hakemuksena - joka on jo lähtökohtaisesti mahdoton, koska olen käyttänyt kaikki oikeuteni Kelan saikkupvrahaan. Sillä lääkärillä kävin muutamaa päivää aiemmin ku TK-lääkärillä. Kelan virkailija lupasi poistaa sen ’hakemuksen’ nyt hakemustilasta, mutta tämä näkyy vasta jonkun päivän kuluttua liiton kassalle.

Soitin myös Varmaan, että teenks mää ny uuden hakemuksen kuntoutustuesta sen torpatun tilalle, vai valituksen/oikaisupyynnön vai mitä mää teen, ku te ootte tehny sen päätöksen väärän lausunnon perusteella. No, kuulemma he tekee hyvin nopsalla aikataululla uuden päätöksen het kun se uus lääkärinlausunto heille saapuu. Se on siis automaattista, eli mun ei nyt tarviikaan tehä mitään. Mutta vaikka saisin Varmalta myönteisen päätöksen, niin mun tarvii hakee vielä sen lisäks Kelastakin tätä kuntoutustukee kun mun eläkekertymä on niin surkee, että Varma-rahoilla ei eläis. Mutta sitäkään hakemusta mun ei käsittääkseni tarvii ite tehä, vaan Kela tekee päätöksen sen Varma-lomakkeen perusteella, kunhan Varma vaan sen ensteksi lähettää sähköisesti Kelaan. Se mun vaan tarvii ilmottaa Varmaan, että Kela haluu sen lomakkeen myös.


Näiden hakemusten ja päätösten ja saikun jälkeen on sitten harkinnassa ammatillinen kuntoutus, jota saa joko (ensisijaisesti) eläkeyhtiöstä taikka sitten Kelasta. Ja se on eri asia kuin kuntoutustuki. Jestas, mää voisin varmaan kohta kirjottaa gradun näistä typeristä lomakkeista! Paitsi että oon niin kaalimaalla tästä kaikesta, etten ehkä.

Tämän kaiken rinnalla mun pitää haukkana vahtia, että koska liiton kassa tajuaa, että kukaan ei saa saikkupäivärahaa kelasta määräänsä enempää ja että se mun määrä meni jo. Että aivan turhaan siellä liitossa jemmaavat mun rahoja. Tämä onkin kaikkein ihmeellisintä tässä kaikessa, ku yks virkailija sanoo yhtä ja toinen toista ja yks ’tietää’ miten nää jutut menee, mut toinen ’tietääkin’ enemmän - eli täysin eri lailla! Ja vaikka eletään atomiaikaa ja käydään kuussa, niin kirje lääkäriltä menee kelaan postitse!  Tällä hetkellä en oo raivosta sininen vaan lähinnä vähän turta. Tässä välissä kävin siis tyhjäämässä päätä työterveyspsykologille ja se oli nyt hyvä käynti. Hitsin mielenkiintoseks menee, että mitähän seuraavaks mahtaa tapahtua?!


4 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Nyt tipahdin lopulta kärryiltä!

Thilda kirjoitti...

Jenni; 😄 no enpä ihmettele! Munkin täytyy oikein pinnistellä, että tajuan mitä tapahtuu…

Anonyymi kirjoitti...

Kamala lomake- ja termiviidakko hoidettavaksi, kun itse on sairaana! Nämä kaikki tuet, päivärahat ja muut kuuluvat jokaiselle vastaavassa tilanteessa olevalle, eikö ne voisi automaattisesti ja itsekseen vain toimia ettei toipilaan tarvitse niiden vuoksi stressata ja ihmetellä ja arvuutella oikeaa kuponkia ja oikeannimistä tukea ja sen hakemista! Tähän sopii taas sanonta: tehdäänkö nopeasti vai tietokoneella? Pikku-A

Thilda kirjoitti...

Pikku-A; Purskahdin nauruun tuon sanonnan kohdalla! 😂 Jestas, niinpä! Nämä vois toimia tosi paljon kätevämmin kyllä. Mutta ilmeisesti viranomaiset pelkää yli kaiken, että me onnettomat huijataan heitä jotenkin. Mitä jos olis automaattinen systeemi, joka hoksaa aina, että mikä tuki missäkin tilanteessa näpsähtää päälle ja se varmentuisi automaattisella lääkärin lausunnolla? Ja voisivatko vaikka ongelmakohdissa soittaa ihmiselle itselleen, eikä laitella jotain ihme viestejä jonnekin omiin viestiboxeihinsa, joista tulee ilmoitus meiliin, että sulle on siellä viesti. 🤦‍♀️ Etenkin kun mä en edes joka päivä katso meilejä, niin välillä menee pari päivää kun joku jumittaa jossain ihan senkin takia. No tämmösissä tilanteissa on pakko herätä kurkkimaan meiliä pari kertaa päivässä. Sitä vaan mietin, että mitä jos jostain tulee joku palvelunestohyökkäys, eikä esim meilejä pääse lukemaan vaikka kahteen viikkoon… aika hyvin saatais yhteiskunta sekasin.