.

.

7.6.2021

50-luvun tiskikaapin maalausLapsuudenkoti ja sen aarteet.
Pidän täällä kaikesta alkuperäisestä, kuten 1950-luvun kaapeista, ovista, kynnyksistä, ikkunoista, katoista ja portaikon aaltomaisesta paneeliseinästä. Pidän Leea-salvoista, pyöreistä valokatkaisijoista, nyrkin kokoisista pistorasioista, tiskipöydistä ja etenkin tiskikaapeista!

Nyt olen miettinyt pari vuotta tätä yläkerran keittiön kuivauskaappia, joka on vasemmalta puoliskoltaan osittain lahonnut ja syöpynyt oudosti lähes puhki, että mitä ihmettä sen kanssa teen. Kuivausosiota ei voi käyttää, mutta rakastan tätä kaappimallia siinä määrin, että kaatopaikka EI ole vaihtoehto! 

Loppujen lopuksi olen päätynyt teettämään puusepällä toisinnon kaapista. Mahdollisesti kaapin hyväkuntoisia osia voidaan käyttää uudessakin kaapissa. Ovet, nupit, saranat ja lukitus ovat ehkä sellaisia. Mutta samalla kun syntyy uusi kaappi, pitäisi se myös maalata uudelleen. Mietin kauan mitä ihmeen sävyä siihen oikein haluaisin!

Nyt on sekin asia ratkennut. Kaapin lähellä on papan tekemä pieni lääkekaappi, jonka sävyä lähinnä ajattelin tavoitella tiskikaapin ovissa ja rungosta tulee joku valkoisen sävyinen. Kaiken vertailun ja pähkäilyn tuloksena minulla on nyt kädessäni Tikkurilan Akaatti-niminen siniharmaa ja Kookos-niminen valkoinen. Nämä ne ovat. Ja jälleen yksi projekti on liikahtanut hitusen eteenpäin.Ei kommentteja: