.

.

19.6.2021

Helteestä selviytyy parhaiten järvellä



Sukurasitteena olen saanut epämääräisen huonot sydän- ja verisuonigeenit. Se tarkoittaa esimerkiksi olematonta helteensietoa. Iän myötä sopivan lämpötilan raja laskee alemmas. Muistan ”aina” haaveilleeni tosi kovista helteistä ja kun niitä +30 asteen tienoilla olevia kesiä sitten jossain vaiheessa alkoi tulla, olinkin aivan vetämätön. Koetin vain selviytyä iltaan saakka. Ei puhettakaan, että jotain olisi voinut tehdä! Tuskin jaksoin hengittää.

Parina viime vuotena olemme ryhtyneet veneilemään ja viettämään kokonaisia viikonloppuja veneellä. Vaikka hyttysongelma onkin veneessä iltaisin ja öisin usein melkoinen, niin veneestä pääsee sentään viilentymään veteen monta kertaa päivässä. Ilmavirta, varjostava katos, hellehattu, aurinkovoiteet, viilennysgeelit; niistä on tullut vakiovarusteita.





 

3 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Onneksi vielä on iltaisin viilentynyt, mutta päiväsaikaan ei jaksa tehdä mitään jos helleraja ylittyy. Pääsen uimaan, mutta järvivesikin alkaa nopeasti olla kylpyveden luokkaa. Onneksi öisin voi pulikoida viileämmässä. Suuri onni, ettei ole pakko tehdä mitään fyysistä ulkona kun on liian kuuma. Olen asunut joskus maassa, jossa lämpötila oli yötä päivää yli +40, aika kului enimmäkseen ilmastoiduissa sisätiloissa ja jotenkin sietokyky kasvoi. Iltaisin oltiin ulkona saunalämpötiloissa. Veneily on varmasti kivaa, olen aina luullut, ettei hyttysongelma vaivaa ulaapalla.

Thilda kirjoitti...

Cheri; Onneksi on illat viileät! Olisi ihanaa jos voisi asua rannassa, kuten sinä. 😊 Minä olen ollut paljon ulkotöissä (tästä kesästä ei vielä tiedä) ja se on kyllä aika hirveää helteellä. Nykyinen minä ei voisi kuvitellakaan matkailevansa saati asuvansa hyvin kuumassa maassa, huh! 😳 Hyttysiä voi tulla jos parkkeeraa hiukankin liian lähelle saarta, kuten me viime yöksi. (Välimatkaa oli kuitenkin yli 150m.) Ajattelimme, ettei ne kauaksi lennä, mutta niinpä vaan neljältä yöllä oli oikea hyttysten tapposessio jotta saattoi jatkaa unta.

GroomingWise kirjoitti...

I'm very excited to try this fragrance and interested too see how the immortelle works out. It can usually turn me off a fragrance – not that I hate it, I just don't want to wear it. But this sounds otherwise so good.