.

.

29.6.2021

Mökillä



En ole vuosiin ollut mökillä viettämässä arkipäiviä! Ei ole ollut mahdollisuutta. Nyt, kun mahdollisuus on, mietin että miksipä ei. Tämä on oikeaa maaseutua! Maalaistaloja, peltoja, metsää, iso järvi. Oikeastaan tämä on anoppini lapsuudenkodin seutua. Se talo oli tuossa naapurissa ja hänen isänsäkin on kotoisin samasta kylästä, aivan kuten jokunen edeltäväkin sukupolvi.

Olen mökkeillyt täällä nyt 20 vuotta ja mieltänyt tämän vahvasti mieheni sukujuurien paikaksi. Siksi oli todella hassua, kun ryhdyin hiljattain jostain syystä tarkemmin tutkailemaaan äitini isoäidin isoisän, juuria. Ne olivat olleet minulle hämärän peitossa kauan. Yhtäkkiä löysin kokonaisen uuden historian sukumme vaiheisiin!

Tuon esi-isän äiti Anna Kaisa, joka on syntynyt 1794, oli yllättäen tästä samasta mökkikunnasta kotoisin! Ketään muita sukulaisia täältä ei ole. Ja sitten kun pengoin polven ja pari taaksepäin, sieltä pomppasi esivanhempia, jotka ovat syntyneet tässä pienessä kylässä, ihan mökkimme lähellä. Tänään teen varmasti sukukävelylenkin kylätielle kameran kanssa ja katson kaikkea jälleen kerran mutta uusin silmin! Taas kerran tuli todistettua, että Suomi on hyvin pieni maa ja että olemme kaikki jotenkin kytköksissä toisiimme.








 

2 kommenttia:

Mia Coman kirjoitti...

Darga Thilda,
Cat de frumos! Natura, lectura...
Adorabil buchetel de flori! Florile de camp imi taie respratia!!!
Imbratisari,
Mia

Thilda kirjoitti...

Mulțumesc dragă Mia! Cititul este o pasiune, iar florile sunt minunate!