.

.

29.8.2021

Tomaattiturhautuminen



Olen kasvattanut tomaatteja joko valmiista kaupan taimista tai siemenistä jo muutaman vuoden. Ne kasvavat portailla, etelään päin, lämpöisellä seinustalla. Olen lukenut oikein tomaatinkasvatuskirjoja, koettanut tehdä kylvöt, taimen koulimiset, lopulliset istutukset, kastelut, lannoitukset ja leikkaamiset kaikkien sääntöjen mukaan.

Silti, suurin osa kasvattamistani tomaateista on olleet pikkuruisia ja vihreitä, kun syksy on saapunut. Kuvan tomaatit on kai olleet parhaita, mutta niitä ei ole ollut montaa. Siis yhteensä kaikkien näiden vuosien aikana. Ja joka vuosi taimia on kasvanut isoksi melkein 10 kpl. Hieman huono työ-tulos -suhde! Eli kauhee duuni helmikuusta heinäkuuhun ja lopulta sato ihan mitätön. Kyllä nyt on pienen miettimisen paikka tosiaan…





 

4 kommenttia:

Sylvia kirjoitti...

We have tomatoes grown in a greenhouse, because of the cold wet weather this summer they have blight :-(
Hoping for a better harvest next year !
Have a nice week,
Sylvia

Thilda kirjoitti...

Sylvia; Thank you!! 🥰 We should have green house! Maybe I will continue growing herbs instead of tomatoes. 😊

Mia Coman kirjoitti...

Draga Thilda,
Cu siguranta clima influenteaza culturile!
Noi nu mai practicam plantarea rasadurilor, din cauza ingrijirii indelungate si a perioadei de stagnare la transplantarea in pamant. Punem semintele de rosii direct in pamant la sfarsitul lunii aprilie/ inceput de mai (dupa ce consideram ca inghetul la sol nu mai este puternic).La sfarsitul lunii iulie deja se coc primele rosii si avem pana tarziu in toamna daca timpul e favorabil.
Poate la anul o sa fie mai bine!
Cele mai bune ganduri,
Mia

Thilda kirjoitti...

Multumesc Mia !! Trăiești într-un climat mai bun, minunat! Ar trebui să am o seră ... Poate cândva. :)