.

.

20.11.2021

Nukketalon esittelyä




Julkaisenpa pitkästä aikaa kuvia nukketalosta. Talon on tehnyt isoisäni noin 60 vuotta sitten. Minä perin talon siskoltani ja nyt aikuisena olen laitellut sitä uuteen kuosiin. Ikuisuusprojektihan se taitaa olla! Tosin nyt en ole vuoteen tai pariin tehnyt sille mitään. Suunnitelmat huonekalujen ja asukkaiden suhteen on selvät, mutta se vaatii hieman ostoksia vielä. Parhaat hankinnat olen tehnyt englantilaisista nettikaupoista!

Kunhan pääsen raivaamaan hieman taloa ja siivoamaan sen pölyt ja järjestelemään kaiken uudelleen, saan otettua uudet kuvatkin, joissa näkyy uusia huonekaluja ja uutta tyyliä. Yläkerran tapetteihin olen melko tyytymätön, ja siksipä talo odottaakin pintaremonttia. Ehkä se on ensi vuoden projekti? 

Talossa eletään suunnilleen 1930-lukua. Kodinkoneista osa on ultramoderneja, ulkomailta tilattuja ja huonekalut on puusepällä teetettyjä ja osittain perittyjä monen sukupolven takaa. Perheen isä (muovinukke mustassa puvussa) on ammatiltaan arkeologi. Perheeseen kuuluu myös kotiäiti (lipaston ääressä), isoisä (karhu) ja lukuisa määrä lapsia, sekä sekava joukko sukulaisia (setiä, enoja, tätejä, serkkuja…) jotka kaikki sattuvat juuri olemaan vieraisilla talossa. Niin ja koira, Milou, joka on enon mukana saapunut.





















 

2 kommenttia:

Joululainen kirjoitti...

Nukketalot on ihania! Mekin värkättiin pari sitten vuotta sellainen tavallinen Lundby, mutta siihen löytyi vähän erikoisempia huonekaluja ja tavaroita sekä neitokainen asukiksi Ähtäristä. Siellä on koiratarvikkeita mutta myös nukkekotitavaraa ja aivan ihana nostalgisten lelujen näyttely. Kannattaa visiteerata; https://www.findogs.fi/kauppa/a12-liike-fi.html

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Ohoh, olipas perin kiinnostava paikka! Nukkekotoilu on aika vinkeetä. Rahaa siihen saa kulumaan vaikka enemmän kuin oikeeseen sisustamiseen, jos niikseen tulee eli kaikki on mahdollista siinäkin maailmassa. :D Suunnittelu on ihaninta!