.

.

24.11.2021

Yhtä aikaa rauhaa ja vilskettä




Kuuntelen 60-luvun Hectoria, poltan tuoksukynttilää, selaan äitini valokuva-albumeita 1950-luvulta ja mietin. Millaista se elämä on täällä ollut, nuorena naisena, siihen aikaan. Minun nuoruudessani koin nämä seudut melko ahtaina. Vaikka lakeutta piisaa pohjoseen ja etelään. 1950-luvulla ilmapiiri on ollut takuulla vielä ahtaampi, kuin osaan edes kuvitella! Sellaiset asiat kuin hyvä suku, vanhat isot maatilat, menestys ja yritteliäisyys on olleet valtteja. Seurustelusuhteita on katkottu, kun toisen suku ei ole ollut tarpeeksi hyvä toisen mahtavaan sukuun. Ja sekin on vain kuvitelmaa ja silmänlumetta! Ei kenenkään suku täydellinen ole ollut.







Mieli askartelee siis jossain. Samalla valmistaudun erään vanhempieni hyvän ystävän vierailuun. Hän tunsi heidät jo 1950-luvulla ja tämä tuntuu melkein aikamatkalta. Olen innoissani! Juuri nyt pidän myös erittäin tiiviisti yhteyttä muuhun sukuun. Valokuvaan vanhoja albumeita ja lähetän kuvia heille. Vaihdamme kappaleita historiasta toistemme kanssa. Koetamme yhdessä luoda kokonaiskuvaa. On yhtä aikaa levollinen ja hektinen olo. Mukava fiilis lapsuudenkodin kainalossa.

 

4 kommenttia:

Sylvia kirjoitti...

Hope you're having a wonderful time with your family friend !
I noticed Jeanne d'Arc Living, one of my favorite magazines ... I bought the new Christmas issue today :-)
Have a lovely week,
Sylvia

Thilda kirjoitti...

Sylvia; Thank you! ❤️ I had great time with her! It felt like somehow my parents were little bit closer. 😊 Yes, that is interesting magazine. Have to look for that christmas issue too. Have a lovely week for you too Sylvia!

Mia Coman kirjoitti...

Draga Thilda,
Emotii si amintiri, uneori rascolitoare alteori datatoare de pace si bucurie!
Cele mai calde imbratisari,
Mia

Mia Coman kirjoitti...

Draga Thilda,
Emotii, retrairi... uneori rascolitoare alteori blande si calde!
Cele mai bune ganduri,
Mia