.

.

17.11.2021

Keskellä hiljaisuutta




Nyt jo tiedän, että tämä mökkiviikko on yksi parhaita ajanjaksoja aikuisessa elämässäni. Olen nukkunut myöhään, mutta olen myös herännyt aikaisin. Olen puuhastellut rauhalliseen tahtiini mökkiasioita; kantanut puita, tyhjentänyt tuhkat pesistä, sytyttänyt tulia, kantanut vettä. Tupsutellut vahvaa kahvia liian vaaleaan listaan, joka asennettiin hiljattain television johtojen päälle. Vaihtanut haalistuneita ja nuhjaantuneita hyllypapereita lähes 20 vuotta sitten laittamieni tilalle. Hyllypaperia on vaikea saada, mutta vanhaa on vielä hiukan jäljellä kaapissa.

Olen ryhtynyt myös kirjoittamaan sukukronikan pätkiä eräälle innostuneelle nuorelle sukulaiselle. Se tarkoittaa, että tutkin ensin sukupuun pohjalta monia asioita, tarkastelen asiakirjoja netistä ja teen yhteenvetoja ja lopulta kirjoitan ylös henkilön elämänkaarta. Pelkkää sukupuuta tuijottamalla tämä kaikki ei millään aukea. On hyvä olla kaiken arkistotiedon lisäksi vuosikymmenien aikana kertynyttä ”hiljaista tietoa” mukana.




Vaikka ulkona on vetistä ja harmaata, eikä mikään kutsu ulkoilemaan, en anna sen haitata. Eilen en vaivautunut laittamaan edes kelloa käteeni. Mitä se minua liikuttaa, onko kulunut vartti vai puoli tuntia, jos lähden ulos? Parfyymista ja huulipunasta en kuitenkaan ole luopunut! Nautin näistä asioista juuri nyt itse ja täysin itsekseni, mitäpä se haittaa.

Nyt taitaa olla aika keittää aamukahvit. Toivottelen hauskaa puolivälin viikkoa kaikille!

 

2 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Nyt on kyllä joku sukujuurien tutkimisbuumi! Mieheni on koko syksyn tutkinut sukuaan kirkon kirjoista, suvun vanhemmilta ja eräästä lehtijutusta, jossa oli heidän sukuaan likellä olevan perheen surma. Hän on tonkinut esiin suvun synkän salaisuuden ja vain yksi papan lapsista on enää elossa ja saanut kuulla totuuden. Siis mieheni papan. Elossa oleva oli papan lempitytär. R. teki siitä niin hyvän, että kehotin painattamaan. Tänään hän otti tarjouksen eli mitä maksaa kun sidotaan ja laitetaan kansiin vaikka 40 kpl. Ans' katsoa!

Mukavaa marrasviikkoa sinulle♥♥

Thilda kirjoitti...

Leena Lumi; Voi kuinka jännittävää! Asiakirjat, muistitieto ja DNA yhdessä luovat tosi hauskaa ja monipuolista kuvaa menneisyydestä! Pidän peukkuja teidän sukukirjalle. 😃 Mukavaa viikkoa sinullekin! ❤️