.

.

25.1.2022

Yllätysresepti




Sain Jasulta yllätysreseptihaasteen. Kiitos vain!
Kipitin saman tien yhden kirjahyllyn luo, mutta se oli vähän huono hyllyvalinta; käteen osui vain puutarhan antimien ja villiyrttien reseptikirjoja. Olishan se pitäny muistaa! Siirryin keittiöön ja sain käteeni Sandron keittokirjan, josta kolmannella yrittämällä (falafelpyöryköitten ja jonkun muun yhtä hankalan jälkeen) osui kohdalle minttujogurtti. Senhän voisikin vaikka toteuttaa! Falafeliin tarvitaan kikherneitä ja koska niitä ei valmiiksi kaapissa ole, enkä niitä ikinä muutenkaan käytä, jätän reseptin pois valituista. Olen viime aikoina käyttänyt jääkaapista kaikenlaisia turhia soosseja ja maustekaapista jos jonkinlaisia kymmenen vuotta vanhoja maustesekoituksia, koska less is more. Sama koskee kuiva-ainekaappia. Sieltä pitäisi käyttää mokomia tientukkoja ensin alta pois, ennenkuin hankkii lisää.

Ihan haastepäivänä en pystynyt reseptiä toteuttamaan, sillä ei meiltä varmaan minkään reseptin aineksia valmiiksi löydy. Mutta nyt on se päivä! Ihanaa, pidän haasteista!





Minttujogurtin resepti kuuluu näin:

5dl jogurttia (kreikkal./turkkil.)
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
½ kurkkua
2 rkl hunajaa
10 tuoretta mintunlehteä
1 tl suolaa
½ tl jauhettua mustaapippuria

Sekoita jogurttiin suola, valuta hetki pyyhkeellä vuoratussa siivilässä.
Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Raasta kurkku.
Silppua minttu.
Kuori ja raasta valkosipuli.
Kaada valutettu jogurtti kulhoon ja sekoita siihen muut ainekset.
Koristele muutamalla mintunlehdellä.

Edit: Tosi hyvää jogurttia tästä tulikin! Etenkin heti tuoreeltaan maistettuna kaikki maut kietoutuivat ihanan selkeänä maukkaaksi kokonaisuudeksi. Mutta täytyy tunnustaa, että jätin tuon jogurtin valuttamisen pois kokonaan. Lidlin laktoositon Kreikkalainen jogurtti oli muutenkin niin töpäkkää tavaraa, että ei siinä oikein valuttaminen tuntunut aiheelliselta. Ja oikein hyvä tuli!

 

Ei kommentteja: