.

.

25.11.2022

Pitäskö tehä jonkinlainen portfolio…

 

Portfolio, sepä se. Pitäshän sellanen olla kaikilla, jotka hakee töitä (riippuu tietty töistä; ehkä metallinsulatuksesta ei ole apua, jos hakee räätälintöitä) tai joiden tekemiset jotenkin liippaa vaikka käsityöjuttuja. Niinpä. Tässä on silti vierähtänyt about 20 vuotta pohtien, että joo, oishan se, oishan se tietty varmaan ihan hyvä juttu. Ja sitte unohdettu koko asia. Kunnes se on taas tullu mieleen ehkä vuoden parin päästä ja taas mietitty samalla höökällä, että joo-o, jaaha… ja taas unohdettu.

No on se nyt jumalauta kumma, että ei yhtä portfoliota saa aikaseksi! Äkkiä joku muistilehtiö tänne, niin saa ees hahmoteltua niitä kaikkia osaamisentynkiä, joita on tullu haparoitua vuosikymmenten mittaan. Tästä tulee kyllä hieno! Ainakin paperilla. Voi sanoo, että katoppas mitä kaikkee mää osaan!! Vaikka oikeesti useimpia juttua on tehnykki vaan kerran ja siitäkin on 18 vuotta ja sen koommin ei oo ollu mitään käsitystä kuinka semmonen asia tehään. No mutta silti. Ohan se ny hienoo.

Hahmottelin jotaki listaa muistin syövereistä. Kaikenlaisia kursseja on tullu käytyä ja siinäpä sitä onki sitte miettimistä. Että kävinkös mää semmotteen intiaanikorukurssin joskus milleniumin korvilla? Ja onkos mulla siitä mitää konkreettista jälellä, jotta saan kuvata todistuskappaleita siitä, miten sitä on kieli poskessa väsätty sitä sun tätä. (Mulla muuten menee toinen käsi aina omituiseen asentoon, kun oikein keskityn johonkin. Havahdun yleensä siihen, kun käsi on jotenkin kouristuksenomaisesti ilmassa, eikä sille oo mitään syytä. Jotkut piuhat vissiin vähä solmussa tuol aivorungossa.)

Oikeestaan en tee sitä portfolioo kenellekkää varsinaisesti, kun emmää hae sellasia töitä. Mutta voihan se tuleva pomo ajatella siitä positiivisestikki. Että onpas toi kiinnostunu kaikenlaisesta. Taikka sitte, että jopa on hajottanu ittensä moneen; eihän tuosta tuu mitää. Ja on siinä tietysti aiva oikeessa. Tässä sitä vaan rämmitään pätkätyöläisyyden ja osa-aikatyöläisyyden välissä, vaikka ihan kohta on eläke käsillä. No ei ny ihan viä ens vuonna, mutta jonku laskurin mukaan ehkä 11 vuoden päästä. Että sillain on elämässä silppua silpun päälle, eikä mitää valmista. Kuhan tän portfolion ny sais valmiiks. Listalle kertyy näköjään riipin raapin 26 ähellystä, joista en voi mennä takuuseen, osaanko toistaa niitä sitte pyydettäessä. Edes sen pelastavan juutuubin avulla.


Ei kommentteja: