.

.

10.11.2022

Nettikaupat - joskus ihan jees!

 

Koronan alettua ryhdyin ostamaan lähes kaiken netistä. No olin toki aiemminkin nettikauppoja käyttänyt, koska täällä meidän pikkupaikkakunnalla ei ole saatavilla lähes mitään, mistä olisin kiinnostunut. Ei kirjakauppaa, ei ekokosmetiikkaa, ei kivoja vaatteita (esim Sjödenin kauppaa), ei taidekauppaa, ei korukauppaa, ei kauppaa josta saisi kunnon vihreää teetä, ei miellyttäviä tuoksukynttilöitä (tavalliset markettikynttilät on aika karmeita yleensä!), eikä oikein minkäänlaisia parfyymejäkään.

Tänä syksynä totesin, että enpä ole pitkään aikaan tilannut netistä mitään! Osittain se johtuu siitä, että poden tavaraähkyä ja tykkään poistaa enemmän kuin hankkia, osittain siitä, että nyt voi mennä taas kaupunkiin ja kierrellä kauppoja jos on tarvis. Toki rahatilannekin hiukan vaikuttaa, mutta olen silti tyytyväinen päätökseeni, että hyppään pois työpaikasta, jossa voin huonosti, (vaikka palkka olikin ihan jees)  ja valitsen mieluummin mielekkään työn, jota teen aluksi vain vähän, (vaikka rahaa onkin sitten hyvin niukasti).



Mutta olihan tuossa korona-aikana pari sellaistakin tapausta, että menetin rahat, mutta tilaamani tuote ei koskaan saapunut. Selvittely ja suoranainen riitely loppujen lopuksi johti - ei mihinkään. Nykyään varon nettikauppoja enemmän kuin ennen ja tilaan mieluiten tutuista kaupoista ja kotimaisilta yrittäjiltä. Eikä sitä tilattavaa paljon edes ole. Ryhdyin pohtimaan niitä tuotteita, joita voisin vielä innostua tilaamaan, vaikka podenkin tavaraähkyä ja totesin, että yli puolet niistä on kulutustavaraa, mikä ei jää notkumaan harteille loppuelämäksi ja vajaa puolet on pieneen tilaan menevää ja/tai pidän niiden hankinnassa tiukkaa seulaa, samalla kun poistan sellaista vanhaa, joka ei ole enää puhutellut aikoihin.



Voi olla, että tämmöinen tilaamisten ja osteluiden pohtiminen saattaa jostain tuntua paheksuttavalta näinä aikoina, kun pitäisi olla enemmän ”eko” kuin ikinä ja lakata kuluttamasta. No kuluttamisen lopettaminen ei ole mahdollista, enkä ole muutenkaan ihan jäätävän tiukkapipoinen tässä(kään) asiassa. Ja nyt minä suhteutan tämän kaiken entiseen minääni, joka shoppaili kirppiksillä joskus joka ikinen päivä, osteli hetken mielijohteesta kaikkea kivaa ja keräili kotia täyteen jos jonkinlaista tavaraa. Että siihen nähden suuntaus on tosi kiitettävä!


Tähän lopuksi ajattelin laittaa linkkilistan suosikkinettikaupoistani;

Kirjoja

Taidetta

Vaatteita

Kosmetiikkaa

Teetä

Tuoksukynttilöitä

Parfyymejä

Koruja


Ei kommentteja: