.

.

19.11.2022

Kommentointiongelmia


 Juuri kun luulin päässeeni blogiongelmista eroon, niitä tuli pari lisää. Ensin mun blogin vanhat kävijälaskurit meni hassuksi. Toinen jumitti (näytti että ketään ei käy, vaikka kommenttejakin tuli) ja toinen alkoi olla poissa kun avasin blogin. Tilalla oli joku epäilyttävä mainosteksti. Päädyin poistamaan molemmat, vaikka olenkin tilastoihmisenä perin kiinnostunut kävijäliikenteestä blogissa. Mutta koska blogin taustalla on se ihan omakin tilasto, niin miksipä ladata muita enää? Toisaalta ne ulkomaisten kävijöiden maat ja määrät oli kyllä kiinnostavia! No, toistaiseksi yksi laskuri riittäköön, vaikka se ilmeisesti laskeekin kaikki omatkin sivulataukset, joka on hölmöä sekin.

Seuraava ongelma tuli pian tämän jälkeen. En pysty enää kommentoimaan toisten blogeihin itsenäni. Vaikka näppään pudotusvalikosta ”URL-osoite” (siihen oman blogin osoite) ja nimeksi Thilda - tämä on siis toiminut jo kuukausia näin - niin nyt typerä ohjelma sanoo just ennen kommentin julkaisemista, että tapahtui virhe ja koko kommentti katoaa huitsin nevadaan.

Joten älkää ihmetelkö kun käyn kommentoimassa anonyyminä ja pistän sinne tekstin alle nimeni ja blogiosoitteeni. Se johtuu vain tästä, että muuten en saisi sanaani kuuluviin. Introverttiudestani huolimatta haluan kyllä melko usein kommentoida jotakin. Jos joku osaa nyt kertoa mistä tämä johtuu (puuttuuko taas joku kirjain jostain, vai mitä kummaa) ja miten asian saa korjaantumaan, niin tattis. Ei jaksais koko ajan pohtia ja ratkoa jotain tietoteknisiä juttuja!


10 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Minusta on ihanaa, jos joku jaksaa/viitsii/ehtii kommentoida blogeihin! Eli siis pidä tuo (ongelmista huolimatta), koska uskon, että jokaiselle bloggaajalle on tärkeää, että saa olla vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa. <3

Mulla oli myös joskus samanlaisia ongelmia kirjautumisen kanssa, mutta ei kaikissa blogeissa. Nyt asia on tuntuu korjaantuneen, eli omalla kohdallani auttoi siis kai aika, kun en tehnyt itse mitään muutoksia (koska en osannut :-D). Mutta on kyllä harmillista, kun tämä Blogger on mennyt vuosien saatossa huonommaksi (tai siltä minusta ainakin tuntuu).

Kata kirjoitti...

Mulla on ollut jo vuosia vaikeuksia kommentoida Bloggerin blogeja omana itsenäni, myös omaa blogiani! Jossain vaiheessa oivalsin, että Microsoft/Android-laitteilla onnistuu eli omat ongelmani tuntuu liittyvän Applen ja Bloggerin yhteensopimattomuuteen. Tosin ihmeellisesti onnistuin omalta MacBookiltani laittamaan tähän sun blogiisi äskettäin kommentin! En ole vielä koittanut tarkoittaako se sitä, että kommentointi onnistuu nyt kaikkialla. Salaperäistä on tämä internetin toiminta kaikkinensa toisinaan...

Thilda kirjoitti...

Satu; No näin mäkin ajattelen! Jos on kauan täysi radiohiljaisuus, niin tulee semmonen tunne, että kukaan ei lue ja teen tätä ihan tyhjän takia. Kiitti tsemppauksesta! Mullakin on joskus ollu sama ongelma ennenkin ja sekin meni itsellään ohi. Mukavaa sunnuntaita! 😊

Thilda kirjoitti...

Kata; Ohoo, no eipä kyllä tavallinen tallaaja käsitä mistä nämä johtuu! Toivon, että se nyt alkaa onnistumaan sullakin! Joskus turhauttaa todella, kun kommentoi jollekulle pitkästi ja sit kaikki katoaa, kun tapahtuu joku virhe, josta ei ite tajua mitään. Mukavaa sunnuntaita!

Ulrika50v.blogspot.com kirjoitti...

Kivan väriset legginsit sulla kuvassa :)

Thilda kirjoitti...

Ulrika50v.; Kiitos! Ne on itse asias polvisukat ja Sjödenin, eli Ruotsalaiset! 😊

Jenni kirjoitti...

Kävijälaskureista Statcounter toimii loistavasti sekä Clarity suhteellisen hyvin. Blogger on kyllä mennyt alas kuin masentuneen lehmän häntä, paljon kaikkea pientä "vaivaa" jota ei kyllä muutama vuosi sitten ollut.

ulrika50v kirjoitti...

Sitä mä vähä epäilinki, ett oisko ollu Sjödenin, olin oikeessa :)

Thilda kirjoitti...

Jenni; Kiitos vinkistä! Voisin katsoa näitä. 😊

Thilda kirjoitti...

Ulrika50v; Joo, mä oon Sjödenin suurkuluttaja! 😄