.

.

13.11.2022

Haastelu by Kukkapillin Satu


 Tämän haastelun sain  KOTONASI-blogin Annukalta, mutta alunperin se on Kukkapillin Satun laatima. Ja minä kun olen hulluna kaikkiin kysymyskaavakkeisiin, niin ilman muuta otan osaa tähänkin. Tämän saa kopioida omaan blogiin, jos mainitsee Kukkapilli-blogin alkulähteeksi.

1. Asioita, joista et koskaan kirjoittaisi blogissasi?

En kirjoita blogissani läheisistäni niin, että heidät voisi tunnistaa. Haluan myös pysyä itse nimettömänä ja paikkani utuisena. Työasioista en kirjoita myöskään niin, että niistä voisi tunnistaa paikan. Politiikka saa minut välillä tuohtumaan, mutta vältän sitä kuitenkin blogissani.

2. Missä pihistelet/säästät?

Säästelen nykyään ruokakaupassa, välttelen myös kirppiksiä ja ”keräilyä” suurimman osan aikaa. Säästän aika lailla myös vaateostoksissa, verrattuna entiseen minääni. Sähkön- ja vedenkäyttöä olen aina säästellyt.

3. Missä et pihistele/säästä?

Itseni piristämisessä, olkoon se sitten hotelliloma joskus, taikka parfyymi tai hyvä kirja silloin tällöin.

4. Lempikotityösi?

Pidän pyykinpesusta ja mankeloinnista. Tiskaus ja silitys on myös ihan jees. Lumityöt ovat erityisheiniäni!

5. Inhokkikotityösi?

Inhoan syvästi imuroimista ja haravoimista! Välttelen niitä lähes loputtomiin. Pölyjen pyyhkiminen on myös melko keljua!

6. Vanhin omistamasi esine?

Hmm… varmaankin kivikautinen kirves, jonka ostin huutokaupasta ilman kontekstitietoja (jolloin se on museolle suht arvoton kappale). Mutta jos puhutaan historiallisen ajan esineistä, niin esiäitini painettu kuolinsaarna vuodelta 1685.

7. Eniten käyttämäsi puhelinapplikaatiot (TOP5)?

Vanhaan Nokialaiseeni ei voi tunkea applikaatioita, ja hyvä niin!

8. Käytätkö vitamiineja? Jos niin mitä?

Ajoittain! Tällä hetkellä kalkkia, magnesiumia ja sinkkiä.

9. Työ, jota et voisi koskaan tehdä?

Varmaan joku viemärisukeltajan duuni. Ei niinkään hajun takia, vaan ahtaiden paikkojen! En voisi myöskään purkaa työkseni vanhoja taloja, sillä se sattuu liikaa sydämeen. Valaanpyynti olisi ihan horroria, vaikka sen lihaa voinkin syödä. Huumediilerin jobi sotisi liikaa periaatteitani vastaan. Diktaattorin duuni kuulostaa myös mielipuoliselta. Ja mitäs kaikkia muita niitä nyt on… ammattisotilas, koska en pystyisi tappamaan. Lääkäri, koska en pystyisi viiltämään ja leikkelemään ketään. En edes ompelemaan tai pistämään!

10. Mitä piirteitä arvostat toisessa ihmisessä?

Rauhallisuutta, hassua huumorintajua, reiluutta, ystävällisyyttä, rehellisyyttä, luotettavuutta, kuuntelutaitoa, persoonallisuutta ja omilla jaloilla seisomista.

11. Mitä sinulla on aina jääkaapissasi?

Aina? Varmaankin Wings-kastiketta!

12. Kaunein näkemäsi paikka?

Tähän on liian vaikea valita vain yksi! Pohjanmaan lakeudet ja vanhojen pohjalaistalojen miljööt, Norjan vuonomaisemat, Islannin geyshirit, Saksan keskiaikakaupungit, auringonlasku järvellä, Neuschwansteinin linna siitä näköalasillalta katsottuna (siinä mieheni kosi minua!)

13. Mistä pidät itsessäsi?

Rauhallisuudesta ja oudosta huumorintajusta, hiuksista ja elämänkokemuksesta.

14. Mistä taas et pidä itsessäsi?

Ylipainosta, suonikohjuista, kärsimättömyydestä, siitä että osaan olla tosi epäselvä. Murehtiminen ja jännittäminen eivät myöskään ole suosikkipiirteitäni!

15. Harrastus, jonka haluaisit aloittaa?

Jos ei oteta huomioon siis niitä, joita on jo joskus harrastanut, niin sitten Qigong ja esim saunajooga.

16. Kuvaile kotiasi kolmella sanalla.

Iso, kaaoksessa, pesämäinen.

17. Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa 10 miljoonaa?

Panikoituisin siitä, että tunkeeko seuraan nyt sellaisia ”ystäviä”, jotka haluavat vain rahaa, panikoituisin siitä, että jo olemassa olevat ystävät tai sukulaiset reagoisivat näin, panikoituisin siitä, että osaanko sijoittaa kaiken oikein ja vieläpä siitä, että paljonko se verottaja sitten nappaisi vähistä rahoistani?! Näistä toivuttuani hankkisin muutaman vanhan omakotitalon, jotka linkittyvät sukujuuriin. Hankkisin 1930-luvun auton ja sille kuljettajan, oman kuntosalin ja oman personal trainerin, jonka kanssa voisin harrastaa taijita, shindoa, joogaa jne. Myös ikioma huippukokki olisi hankintalistalla. Tekisin myös suunnitelman siitä, miten töihin ei tarvitsisi enää ikinä mennä (juu, en todellakaan kuulu niihin jotka sanoo; ”jatkaisin elämää kuten ennenkin”!), ostaisin mökin Näätämöstä tai jostain sen huudeilta, matkustaisin vaikka mihin, rahoittaisin yhdet arkeologiset kaivaukset, tekisin hyväntekeväisyyttä (lähinnä panostaisin kotimaan nuorisoon, asunnottomiin ja vanhuksiin, sekä tieteeseen) ja lopuksi toteaisin, että rahat ei riitä mihinkään.

18. Lempiherkkusi?

Pannacotta!

19. Mitä et osaa tehdä ilman apua?

Solmuja! (Teen kengännauhoihinkin solmun ääliömäisella tavalla!) Ja tietotekniikan kanssa tarviin myös mentorian aika usein.

20. Mieleesi jäänyt You Tube-video?

Portion Boys; Karjala takas. (Uppoaa mun huumorintajuun! 😂)

https://www.youtube.com/watch?v=YjDI6Sou2R0

21. Lempihedelmäsi?

Tamarillo! Voisin syödä niitä sangollisen yhteen kyytiin!

22. Mitä kaipaisit enemmän elämääsi tällä hetkellä?

Ehkä saisi olla vähemmän epävarmuutta. (Pidän yllättävän paljon rutiineista ja tasaisesta elämästä!) Haluaisin myös osata olla jännittämättä!

23. Horoskooppimerkkisi ja nouseva merkkisi?

Oinas ja nouseva Rapu.

24. Mikä rästiin jäänyt asia sinun pitäisi tehdä, mutta et millään viitsisi?

Kotona on useitakin pinoja, joiden lajittelu ja pois järjestäminen on ihan vaiheessa!

25. Tärkein asia, jonka olet oppinut elämäsi aikana?

Kuuntele intuitiotasi!6 kommenttia:

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Oli kiinnostavaa lukea vastauksiasi ja näin tutustua sinuun. Lempikotityösi hymyilytti minua, sillä ne ovat samat kuin minulla :) Pölyjen pyyhkiminen on myös minusta tylsää hommaa. Tärkein asia, jonka olet oppinut elämässä on ajatus, joka on hyvä motto meille kaikille.

Thilda kirjoitti...

Tarja; Kiitos! Voisin tehdä tällaisia kyselyjuttuja päivät pääksytysten! 😄 Nykyään kukaan ei kuulemma mankeloi tai silitä, joten ihan jäänteitä ollaan!
Tuo intuitio pätee minulla 100% ja tyttärelläni myös. Isälläni oli näkijänlahjoja ja isän äidillä myös. Joku erityinen herkkyys siihen suuntaan meillä siis kulkee suvussa. 😊

Annukka kirjoitti...


Mankeloivia murehtijoita siis ollaan molemmat :). Ensimmäinen ominaisuus on hauska, jälkimmäinen ei niinkään. Sen piirteen antaisin mielelläni pois.

Töö "lopuksi toteaisin, että rahat ei riitä mihinkään." nauratti :D.
Just niin varmaan kävisi itsellenikin :D

Mutta voihan rähmä. Unohdin mainita lumityöt suosikkikotityölistaltani. Nyt tuntuu, että meni koko vastauslista pilalle sen takia :D. (Mies kysyy multa aina erikseen luvan tehdä lumitöitä, kun tietää, että ne on mulle varattu :)).

Olipa kivat vastaukset sulla. Niitä olisi lukenut enemmänkin.

On vaan tosi outoa, kuinka paljon oinaita mun lukulistalla näköjään on. Olet jo neljäs oinas, jonka vastaukset olen lukenut. Mutta oinaat on mulle muutenkin tuttuja ja rakkaita, koska sellainen löytyy kotoakin (härän ja kauriin lisäksi).Thilda kirjoitti...

Annukka; Voi kiitos!
Niinpä, rahat ei riitä, se on niin suhteellinen asia! 😂
Mullekin tuli tommonen olo, että koko lista pilalla jos joku asia unohtui. Onneks siinä kohassa teksti oli vielä luonnoksissa ja pystyin lisäileen muutamia juttuja. Minäkin oon melkein vihainen, jos mies tekee lumitöitä mun puolesta… 😄
Oinaista on paljon ympärillä mullakin. Entisistä työkavereista suhteellisesti suurin horoskooppimerkki oli oinaat! Tosin mun olis pitäny syntyä joskus juhannuksen aikoihin, sillä oon keskonen ja syntynyt 6,5kk vanhana. Ei se silti kai vaikuta horoskooppimerkkiin, koska joku sanoo, että näin oli tarkoitettu. 😊

Satu kirjoitti...

Olipa ihana, että vastasit haasteeseen, ja pahoittelut, että "ehdin" lukemaan vastuaksesi vasta nyt. Ehdin lainausmerkeissä siksi, että kyse ei ole niinkään ollut ehtimisestä kuin jaksamisesta – tuntuu taas tämä syksy jostain syystä tosi tahmealta.

Mutta siis tosi kivat vastaukset sinulla! <3 Jos Annukkaa harmitti lumitöiden jääminen listalta, niin minua harmitti tuo "työ, jota en voisi koskaan tehdä" -kysymys. En ollut ajatellut töitä tuolta kannalta ollenkaan, ja viemärisukeltajan hommat jäisivät taatusti minultakin tekemättä (kuten muutkin mainitsemasi)!

Iloa päiviisi! <3

Thilda kirjoitti...

Satu; Ihanaa että tulit lukemaan näitä! 😃
Sitten vaan uusia kysymyksiä kehittelemään oikeen porukassa, niin saadaan vastailla kaikenlaisiin kysymyksiin jatkossakin! 😄