.

.

12.11.2022

Apua, mitä mokailua!


 Voi rähmäkäpälä! Onnistuin poistamaan blogistani seuraamieni blogien luettelon, sen jossa luki ”vierailen”!

Oli tarkoitus vain poistaa yksi blogi listalta ja lisätä se sitten heti uudelleen eri tavalla (sillä nykyään blogin lisäysvaiheessa on hassuja kysymyksiä ”rasti ruutuun”-tyyppisesti syötteistä yms, joista en tajua mitään ja voi olla että olen rastinut väärän ruudun alun alkaen) ja *klik vaan niin koko osio oli poissa sivupalkista! Se kyllä kysyi ensin, että oletko varma, että haluat poistaa koko gadgetin, mutta minähän olin vaan että NO joojooooo, tajuamatta, että sehän siis tarkoitti koko hitsin vuosien varrella kerättyä listaa, eikä vaan sitä yhtä blogilinkkiä. Ryhdyin tähän koko hommaan ylipäätään siksi, että sen kyseisen blogin päivitykset ei ole ikinä päivittyneet uusimpiin, vaan se on aina pysynyt listan hännillä, ikäänkuin sinne ei kukaan ikinä kirjoittaisi mitään.

Huuli väpättäen ja kädet täristen etsin kuumeisesti sitä ”undo”-nuolta, jolla voisin kumota koko jutun, mutta en löytänyt! No, ainut jota saatoin tehdä, oli toivoa kädet ristissä, että blogisivu ei nyt päivity itsekseen ja kerätä sieltä vielä blogissa näkyvästä linkkilistasta jokaisen blogin osoitteen erikseen tabletin muistilistalle. Ja luojan kiitos, siinä onnistuinkin, eli sain kuin sainkin kaiken talteen! Blogissahan kyllä on profiilin takana erillinen lukulista, mutta siinä näkyvät vain ne blogit, joihin olen erikseen käynyt merkkaamassa lukevani kyseistä blogia. Sitä mahdollisuutta ei kaikissa blogeissa edes ole, joten moni todellisuudessa vierailemani blogi olisi jäänyt uudelta listalta unhoon.

Tästä syystä inhoan AaTeeKoota aivan hiton paljon! Yhellä väärällä näpäytyksellä voi vahingossa poistaa vaikka puoli elämää. En käsitä tietokonekielestä mitään ja esim sana ”syöte” saa silmieni eteen kuvajaisen, jossa hoitaja kippaa mummon suuhun banaanimössöä. Mitä tekemistä sillä on AaTeeKoon tai mun blogin kanssa?!

No, nyt voisi ajatella, että kaikki hyvin! Mutta ei ole! Tabletilla sen uuden ”Vierailen”-gadgetin saa ainoastaan sinne sivupalkin yläosaan, jossa se nyt könöttääkin pelkkänä otsikkona, ennenkuin liitän jokaisen linkin sinne takaisin yksitellen. Enkä minä HALUA, että se on siellä yläosassa! Haluan sen entiselle paikalleen, perkele! Olen joissakin asioissa tosi tarkka viilaaja ja just tää kohta on nyt yks semmonen asia. Inhoan esim sitä, että monen nettisivun ulkonäkö ja toiminta on täysin erilainen läppärillä ja tabletilla. Sietämätöntä!


6 kommenttia:

Ulrika50v.blogspot.com kirjoitti...

Joo, ei ole helppoa. Mun pitää kysellä lapsilta neuvoa etten vaan painele vääriä "nappuloita" :-)

Thilda kirjoitti...

Ulrika50v.; No niinpä! Mä oon kyllä aivan tolkuton urvelo kaiken tietokoneisiin liittyvän kanssa. 🙄
Kiva että poikkesit! Laitan sun blogin listaan näkyviin, kunhan saan sen uudelleen paikoilleen. 😊

Joululainen kirjoitti...

Tunnen niin tuskasi! 😆 Varmistelen vähän väliä teineiltä ja mieheltä, että voinko nyt painaa tätä ja häviääkö kaikki, jos painan tätä. Uutta puhelinta, padia tai läppäriä en saa itse toimintakuntoon, kun se kyselee kysymyksi, joita EN YMMÄRRÄ. Ja huvittavaa on se, että ihan sujuvasti käytän työpaikan ohjelmistoja. Mutta siellä miktotukihenkilö laittaa kaiken ensin käyttövalmiiksi. Onneksi kotona saa myös aa tee koo -tukea. Muuten joutuisi johonkin liikkeeseen mennä ja ihmetellä nuorten (yleensä) miesten kysymyksiä, joihin en osaa vastata.

Kerran rupesin pedanttina ihmisenä korjaamaan ensimmäisen postaukseni kirjoitusvirhettä (!), ja sitten onnistuin siirtämään sen uusimmaksi. 😫 Enkä tietenkään osaa siirtää sitä takaisin. Noita erilaisia seuraamistapoja en ole ymmärtänyt. En saa poistettua etusivulta (juuri sieltä gadgetista) blogeja, jotka eivät vuosikausiin ole olleet toiminnassa enkä lisättyä sinne seuraamiani uusia blogeja, kuten sinun blogiasi. Bloggerin lukuluettelossa kyllä näyt. 😔

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Ah, ymmärrän!! 😃 Tää on niin tätä! Luulen, että jokainen blogialusta (vai millä nimellä näitä erilaisia blogipohjia pitäisi kutsua?) toimii vähän eri tavoin, että en ehkä osaa auttaa tuohon gadget-juttuun.
Ja hassua muuten, että entisellä työpaikallani opiskelin koronan aikaan monia uusia *juttuja* tietsikalla (en muista oliko ne ohjelmia vai miksikä niitä sanottiin) ja tykkäsin niistä oikeasti! Pääsin sisään niihin ja ne helpottivat työtäni. Sitten kun seuraava työpätkä alkoi (reilun vuoden kuluttua), niitä ei ollutkaan enää saatavilla ja olin ihan turhaan opiskellut ne kaikki. 😒 Että kerrankin, kun innostun jostain aa tee koohon liittyvästä, niin käy näin!!

Epäonnen Enkeli kirjoitti...

Juu, olen huomannut saman ongelman. Mobiilissa ei voi muuttaa gadgettien paikkoja. Vaikka kuinka yrittäisi painaa nappia, vääntää hiirtä tai toivoa kädet ristissä parasta.
Olen miettinyt, että oisko joku muu alusta parempi. Mutta hermokapasiteetti ei vain riitä. Toki näitä asioita ei kannattaisi varmaan tutkia puolen yön jälkeen 😀

Thilda kirjoitti...

Epäonnen Enkeli; No ei, ei pitäis! 😂 Ja mun ei pitäis ehkä ollenkaan, sillä rauhallinen persoonani muuttuu painajaisten raivopääksi aina koneitten kanssa. 🤦‍♀️