.

.

1.11.2022

Pöytälaakioita, leikkuulautoja, taikka lautasia


Niinkuin ehkä on käynyt ilmi, olen melkolailla innostunut keramiikan teosta juuri nyt! Tässä tuoreimmat teokset, jotka lasitin vähän ehkä poikkeavasti, eli toisen kahdella värillä ja toisen vain osittain. En osaa sanoa, ovatko nämä leikkuulautoja (esim juuston leikkaamiseen) vai tarjoilualustoja, joita kai virallisesti on kutsuttu pöytälaakioiksi, vai sittenkin lautasia. Mutta jotakin sinne päin! Ja lisää tämänkaltaisten tekemistä on suunnitelmissa.


Sinisen teoksen voi toki laittaa vaikka seinälle, koska tein siihen aukon ripustuslenkille. Lasitteissa on eroja; jotkut on tarkoitettu kaadettavaksi, toiset siveltimellä siveltäväksi. Itse pidän eniten sivellinlasitteista, koska kaataminen on aina vähän sotkemista ja työn alapinta täytyy joka tapauksessa kuitenkin puhdistaa lasitteesta, ettei lasite valu poltossa uunilevylle. Jos lasite valuu uunissa uunilevylle, työ takertuu siihen kiinni ja koko levy voi mennä rikki. On siis tosi tarkkaa miten sen lasitteen kanssa läträä. Lasitteissa on myös elintarvikkeille sopivia ja sopimattomia lasitteita. On mattaa ja kiiltävää, on peittävää ja läpikuultavampaa, on yksiväristä tai moniväristä ja on jopa metallinväristä. Joku lasite valuu, jolloin sitä sivellään esim astian reunoihin, jotta saadaan se kauniisti valumaan toisen lasitteen päälle seinämille.

Minä tykkään kokeilla kaikkia, mutta etenkin haluan, että töistä näkee, että ne on tehty käsin. Eikä näiden kohdalla taida olla siitä epäilystäkään.


2 kommenttia:

Joululainen kirjoitti...

Olen täällä toipilaana katsellut MTV Katsomosta koko tuotantokauden Britannian parhaat pienoismallit -ohjelmaa. Suosittelen sinullekin, kun olet tuollainen kädentaituri. Tosi ihana ohjelma! Mukavaa viikonloppua! ✨

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Ooh, kiitos vinkistä!! 😍 Toivu nopsaan!