.

.

8.4.2023

Kahdeksas ravintolakäynti; Borneo

 

Tällä kertaa suht pikainen kipaisu ravintola Borneoon, joka oli jo monien vuosien takaa tuttu paikka, mutta päätimme tsekata vieläkö paikka on hyvä. Ja olihan se!

Tämä Malesialainen ravintola Borneo sijaitsee osoitteessa Itsenäisyydenkatu 15, Tampere. Eli jos et tunne Tamperetta kovin hyvin, niin Itsenäisyydenkatu on se katu, joka jatkuu asematunnelista eteenpäin, kun keskusta jää selän taakse. Kävele pari korttelia ja siinä se on, kadun vasemmalla puolella. (Bussilla yksi pysäkinväli Stokkalta.) Päätimme tepastella paikalle reilusti ennen lounasajan loppumista ja kysyä josko ala carte-listalta voisi jo tilata. Mukava ylläri oli, että se onnistui hyvin ja tarjoilija vain mainitsi, että odotusaika olisi noin puoli tuntia. Se sopi meille ja siirryimme pöytään. Siinä ympärille katsellessa saattoi päätellä, että Borneo on hyvä ravintola, sillä paikka oli aika täysi ja sisään lappasi väkeä tasaiseen tahtiin. Täytyy siis varmaan joskus tsekata se lounasbuffetkin.


Borneossa ei ole alkuruokia, siispä tilasimme heti alkuun mangolassit, 5€/kpl. Ai miten pehmeää ja hyvää ja iso annos! Lassit (joita löytyy listalta kolmea makua) löytyvät talon erikoisjuomien kohdalta. Jos ruoka on tulista, lassi viilentää mukavasti, mutta joka tapauksessa suosittelen sitä ruokajuomaksi mausteisen itämaisen keittiön kylkeen.


Pääruoaksi tilasin Ayam Masak Merahin, listalla nro 7, hintaan 17,90€. Se tarkoittaa kanaa ja sipulia kaffirlimetinlehtien kanssa mausteisessa tomaattikastikkeessa. Listalla esitellään ruoka sanoilla ”kirpeä ja makea”, mutta en tiedä - itse sanoisin, että kevyesti tulinen (taisi olla yksi chilipalko-merkintä pienestä tulisuudesta) ja mausteinen. Kylkeen tulee kookoksella maustettua riisiä, mutta pyysin sitä puoli annosta, sillä kokemuksesta tiedän, että riisiä saa aina ison kulhon ja se on vähän liikaa. Kana oli mureaa ja kastike muutenkin oikein hyvä. Kurkunsiivut olivat yllättävän maukkaita myös, mutta annoksen salaatinlehti oli vähän väsähtänyt. Lopussa olin hyvin tyytyväinen siihen, etten ottanut koko annosta riisiä, sillä olin ihan täynnä. Tämän takia jätin jälkiruoankin tilaamatta. Tällä kertaa siis lyhyen kaavan kautta!

Ala Carte-listalla heillä on jostain syystä omaperäinen jaottelu; pääruoiksi on merkitty vain kolme ruokaa, joista yksi on vähän suurempi jaettava annos. Erikseen on sitten listattu riisiruokia 12 kpl, nuudeliannoksia 4 kpl, kasvisruokia yksi jaettava isompi annos ja sen lisäksi neljä muuta annosta, sitten vielä erikseen nuudeliruokia 4 kpl, lisukkeita 5 kpl ja jälkiruokia 3 kpl. Tarjolla on siis kanaa, naudanlihaa, katkarapua, tofua, kasviksia ja kananmunaa (huom! Kasvisruokien listalla yhdessä annoksessa kananmunaa). Jos minä mitään mistään ymmärrän, niin vegaaniruokaakin täällä pystyy tilaamaan, mutta kannattaa kysyä tarjoilijalta varmuuden vuoksi. Listalla on eritelty laktoositon, maidoton, gluteeniton, vähägluteeninen ja pähkinä.

Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Taisimme solkata tarjoilijalle jotain sekavaa fingelskaa, eli tahtoo sanoa, että tarjoilija ymmärsi vähän suomea, mutta enimmäkseen kommunikoimme englanniksi. Vaikka henkilökunnalla oli kovasti kiirettä, saimme annoksemme jopa nopeammin kuin tarjoilija arvioi.

Miljöönä ravintola on viihtyisä, tilava ja varmasti aika Malesialaishenkinen. (En ole käynyt Malesiassa, mutta arvelen, että siihen on pyritty.) Vaikka itse rakennus ei ole kummonenkaan ja vilkasliikenteinen tie on aivan ikkunoiden alla, sisällä on lämmin ja viihtyisä tunnelma. Viereisessä rakennuksessa on myös suosittu vaatekirppis, jos haluat hengata shoppailemassa samalla reissulla. Ja jos vintagevaatteet kiinnostaa, löytyy alan klassikkoliike Yesterday samalta kadulta, hiukan eteenpäin kulkiessa. Lähellä olevan Tammelantorin varrella on antiikkiliike, kissakahvila, vintageliike miehille ja saman rakennuksen nurkan takana vintageliike naisille.

Erityispiirteenä ravintolasta voisi sanoa, että ruoka on paitsi Malesialaista, niin käytössä on myös suvun omat reseptit. Minusta on hauskaa, että joistakin annoksista sanotaan, että ne on syntyneet kun malesialainen ja kiinalainen on mennyt naimisiin ja yhdistänyt ruokaperinteensä. On myös Malesian intialaisten ruokakulttuurista kehittyneitä annoksia ja Thaimaan ja Malesian rajaseudun keittiöiden ruokia, sekä tyypillistä ruokaa Malajien saariston alueelta, Indokiinasta Australiaan. Malesia Aasian maustekaupan keskuksena kuvastuu annoksissa. Plussaa ruokalistan informatiivisuudesta!

Tälle ravintolalle annan hyvät pisteet. Suosittelen! Eikä tarvitse pelätä tulisuutta, sillä suurin osa annoksista ei ole chili-kuvakkeella merkitty. Edellinen ravintolakäynti, Aloha Ramen, löytyy täältä ja muiden ravintoloiden lista oikeasta sivupalkista julkaisupäivämäärineen.



Ei kommentteja: