.

.

12.4.2023

Self help, psykologia, itsetuntemus

 

Työpaikkani aulassa on ”ota tästä”-hylly, jossa on pääasiassa hömppäromskuja (niin ihania kuin nekin ovat), mutta viimeaikoina siihen on ilmestynyt myös tosi kiinnostavia kirjoja, joita pistän kategorioihin self help, itsetuntemus, psykologia. Lukiossa ihastuin psykologiaan, mutta luin sitä vain yhden kurssin, koska luulin pääseväni helpommalla kun valitsin laajan matikan sen sijaan, että olis ollu psykologia ja lyhyt matikka. Mikä ääliömäinen valinta! Oon moneen kertaan ajatellu, että pitäis varmaan ostaa joku psykologiankirja ja hahmottaa vähä uudelleen niitä asioita. Mutta tykkään myös kaikenlaisista self help-kirjoista ja pohdiskelevista jutuista tosi paljon!


Kirjahyllyni romskut on vähentyneet ja self help on lisääntynyt. Ehkä se kuuluu tähän aikakauteen tai sitten keski-ikään? Tai pohdiskelevaan introverttiuteen. Jotenkin näen, että se liittyy yhteen kasvavan  kiinnostuksen kanssa, jota tunnen terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia kohtaan. Odotan mielenkiinnolla mitä sinne työpaikan hyllyyn vielä ilmestyykään!


2 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Sama täällä.

Luulen, että kyseessä on yhdistelmä kiinnostusta, aikakautta ja sitäkin, että oikeasti hyviä self-help-kirjoja on alkanut ilmestyä entistä enemmän. Tai sitten niihin vaan kiinnittää entistä paremmin huomiota. Ja on tässä elämänvaiheessa se(kin) hyvä puoli, että on oikeasti enemmän aikaa sille omalle kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

(Just muuten kuuntelin tosi kivan oloista "Valo minussa"- podcastia, jossa sivuttiin unelmia ja aarrekartan tekoa, josta itsekin kirjoitit. Vähän luulen, että kyllä munkin on pakko kokeilla, koska on tullut tässä viime aikoina mietittyä tulevaa elämäänsä siltä kantilta, mitä sillä haluaisi vielä tehdä).

Hyviä lukuhetkiä :)

Thilda kirjoitti...

Annukka; Jep, niin se todennäköisesti on, kaiken combo. Ja nuorempana ei ollut huolen häivää, nyt jo alkaa olla monella tavalla. 😬😄
Oi! Koskahan mä ehtisin palata podcastien pariin…
Kiitos! Ja mukavia kartantekohetkiä sulle! 😊