.

.

10.4.2023

Ikigai wellness spa

 

Kävin Spassa, kuten tapanani nykyään näkyy olevan. Selailin jo talven synkkinä iltoina silmät kiiluen erilaisia Spa-sivuja ja Ikigai wellness spa näytti perhanan hyvältä! Vai miltä muka kuulostaa 2,5 tuntia kestävä kokovartalohieronta päästä varpaisiin, joka alkaa jalkakylvyllä?! Mahtavaa, sanon minä! No, valitsin tutustumiskäynnillä kuitenkin ’vain’ Balilaisen spahieronnan, jolla oli kestoa 1,5h.


Paikka on Luminaryn toinen kerros. Enpäs ollutkaan käynyt täällä aiemmin (paitsi Itsudemossa sushilla) ja siksi olin innokkaan utelias. No, rakennus itsessään ei tehnyt mitään huikeaa vaikutusta, tosin minähän sompailin vain tuossa matalassa osassa, en siellä tornitalossa. Spa on valoisa tila, jonka ikkunat ovat Itsenäisyydenkadulle päin, mutta fiilis oli kovin toimistomainen ja oikeastaan se muistutti luentosalia, jonka komerossa oli hierojan vastaanotto. Kaikesta huolimatta olin todella vaikuttunut Spa-hieronnasta! Tämä itämainen leidi ei todellakaan säästellyt näppivoimissa.

Monestihan Spassa tulee sellainen olo, että hoito on hipsuttelua ja mikäs siinä, sehän on autuaan nautinnollista! Mutta jos tavallisella hierojalla kaipaisi vähän tunnelmaa ja Spassa vähän voimaa, niin täältä löytyvät ne kaikki. Hierontahuone oli pieni, mutta kauniisti sisustettu ja taustalla soi koko ajan jotain rauhallista itämaista musiikkia. Vuorovaikutus hierojan kanssa toimi hyvin (puhuimme suomeksi) ja hän kertoi aina mitä seuraavaksi tekee. Tämän hieronnan jälkeen oli todellakin möyhennetty olo! Ja lisäksi tuoksuin hyvältä kaikista niistä aineista, joita hän minuun hölväsi. Suosittelenko? Todellakin! Spa-olosuhteet ja urheiluhierojan näpit, sitä täältä voi odottaa.

Siinä makoillessani kuvittelin täydellisen Spa-päivän. Ensinnäkin spa sijaitsisi Luminaryn ylimmässä kerroksessa, josta avautuu näköala ympäri keskustaa ja kahdelle järvelle. Aamu alkaisi uimapyrähdyksellä uima-altaan lämpimässä vedessä ja sen jälkeen voisi hengata tavallisessa saunassa, höyrysaunassa ja vielä lopuksi savusaunassakin. Saunan ja suihkun jälkeen joku toisi silkkikimonon puettavaksi ja raikkaan vihersmoothien siemailtavaksi. Lepotuolissa nautittu smoothie ja kaupungin kattojen ihailu auringon noustessa jatkuisi rauhalliseen tahtiin personal trainerin ohjaamana kuntosalilla. Pukuhuoneessa kimono vaihdettaisiin pellavajoggereihin. Mukavan treenin jälkeen olisi luvassa erilaisia joogalajeja, Qigong-tunti ja Tai Chi-tunti. No ei kokonaisia tunteja, mutta pieni rauhallinen hetki aamuvoimistelua kuitenkin. 

Näiden jälkeen levähdys ja muutama suussasulava sushi maistuisi kyllä. Levähdyksen jälkeen olisi vuorossa aromaterapiahierontaa ihanien tuoksujen huumaamana. Pitkä jalkahieronta, käsihieronta ja pää-kasvohieronta kuuluisi täydelliseen spahan totta kai. Spa olisi kauniiden sermien suojaama alue ikkunaseinien ääressä ja paikassa tuoksuisi suitsukkeiden lempeä aromi. Musiikkina olisi vaimeasti soiva Vivaldi. Lopuksi voisi istua pellavavaatteissa parvekkeella ja syödä auringon lämmittämiä tuoreita mansikoita ja siemailla lasillinen vaikka skumppaa ja nukahtaa kesäpäivän leppoisaan ilmaan. Pienen kauneusunen jälkeen voisi istahtaa kampaajan tuoliin, jossa loihdittaisiin upea juhlakampaus oikein pitkän kaavan kautta. Joku asettelisi eteen kattauksen huulipunia ja parfyymejä, joista saisi valita mieleisensä. Kaiken päätteeksi saisi pukeutua rekistä valittuihin pellavaluomuksiin ja strassi- tai helmikoruihin ja päivän mittaan käytetyt kimono ja joggerit saisi mukaan kauniisti pakattuna rentoon kassiin. Sitten voisi jatkaa päivää omaan tahtiin menemällä vaikkapa elokuviin tai syömään. (Ja tässä vaiheessahan päivä onkin jo aika pitkällä.)

Tämmöisestä päivästä maksaisin kyllä aika paljon! Mahtaako missään päin maailmaa kukaan ideoida tämmöisiä palveluja? Jos ei, niin otapa koppi! Varaan ajan oitis. Ja jos olen jonain päivänä satumaisen rikas, notkun tuolla vähintään kerran viikossa, lupaan!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tukholmasta löytyy japanilainen kylpylä (Yasuragi), onnistuisikohan siellä?

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Oih, kiitos vinkistä! 😊